Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’YA 65 BEKÇİ ALINACAK

BOLU’YA 65 BEKÇİ ALINACAK
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Bolu’ya alınacak bekçi sayısı ise 65 olarak belirlendi.

“Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

Şu ana kadar 19 bin bekçi alımı gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü, 20 bin bekçi alımı daha yaparak rakamı 36 bine çıkarmayı planlıyordu. 2018 yılında ilimiz emniyetine 65 bekçi alımı yapılacağı kesinleşti.

Alım yapılacak bölgede son bir yıl oturma şartı aranan bekçiler, tayine tabi olmayacak. Bekçiler, o yörede yaşayanları bilecek, yabancıları tanıyacak.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapacak olan bekçiler için 2018 yılında 7 bin kişi göreve başlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilde bulunan genel müdürlüklere bekçi alımları için sayıları paylaştı. Buna göre ilimizde ve çevre illerde alımı yapılacak bekçi sayısı, Bolu 65, Bilecik 65, Çankırı 50, Eskişehir 170, Kocaeli 100, Bartın 50, Karabük 60, Düzce 70 ve Zonguldak 75 olarak açıklandı.