Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DAN SAĞLIK EKİBİ GÖNDERİLDİ

BOLU’DAN SAĞLIK EKİBİ GÖNDERİLDİ
Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), meydana gelen patlamaya ilişkin bölgede 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağının görevlendirildiğini bildirdi. Ayrıca, ilimizden Seben, Kıbrıscık , Mudurnu ve Göynük , Gökçesu beldesinden 112 sağlık ekibi bölgeye gönderildi.

Haber: Aslı AKIŞ

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.  Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

AFAD’dan yapılan açıklamada,  Sakarya, Bursa, Düzce ve İstanbul AFAD ekipleriyle Sağlık Bakanlığından 72 ambulans, 12 UMKE, 2 acil mücadele ünitesi, 2 helikopter ambulans ile itfaiye ve jandarma ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı. Ayrıca Bolu ve Kocaeli AFAD teyakkuz haline geçirildi.

Fabrikanın yaklaşık 200 çalışanının olduğunu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi; “Yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir. Sakarya AFAD KBRN ekibi tarafından gerekli ölçüm yapılmakta olup halihazırda olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığından 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağı görevlendirilmiştir. Türk Kızılay tarafından bölgeye ikram aracı, su, içecek, sıcak içecek ve çorba sevk edilmiştir. Bölgeye 3 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Psikososyal destek ekibi görevlendirilmiştir. Kocaeli ve geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, meydana gelen patlama sonucu bölgeye Sakarya, Kocaeli, Düzce ve İstanbul itfaiye ekipleriyle Sakarya 112, Sakarya Jandarma, Türk Kızılay ve Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağının sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.