Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA BELEDİYE BİNASINA ‘T.C.’ GERİ GELDİ

BOLU’DA BELEDİYE BİNASINA ‘T.C.’ GERİ GELDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatı üzerine Bolu Belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan 'T.C.' ibaresi eklendi. CHP’li Bolu Belediye Meclisi Üyesi Tahsin Mert Karagöz’ün teklifi sonrası, Bolu Belediyesi’nin yeni hizmet binasında ‘T.C.’ kısaltması yeniden yerini aldı.

Haber: Aslı Akış

31Mart yerel seçimlerinde Bolu Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasından sonra  'TC' ibaresi Bolu Belediyesi tabelasına tekrar eklendi.

Geçtiğimiz hafta Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumunda Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz dilek ve temenniler bölümünde, “2013 yılının sonlarına doğru önce bankalarda, Sağlık Bakanlığı’nda ve devletin tüm kurumlarından kaldırılmış olan bizim de vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmış olan ibaresi T.C.’nin tekrardan şanlı Bolu Belediyesi’nin tabelasında yer almasını rica ediyorum. Çünkü bunun örneklerini dün akşam arkadaşlarımızla istişare de ettik. Antalya, Adana, Bilecik, Ankara, Mamak’da bu uygulama başladı. Önerim budur” sözleri ile T.C. ibaresinin Bolu Belediyesi Hizmet Binası’nın girişindeki tabelaya asılmasını önermişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise meclis kararı gerekmediğini söyleyerek ilgili müdürlere, “Bu öneri için Tahsin Mert Karagöz kardeşimize teşekkür ediyoruz. Ben de o zaman talimatımızı veriyorum. Bu zaten meclis kararı alınmayacak bir karardır. Pazartesi gününe kadar tabelada bu ibareyi istiyoruz” şeklinde konuşarak talimat vermişti.

CHP Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz’ün belediye meclis toplantısında sunduğu öneri kabul edildi ve Bolu Belediyesi tabelasının önüne T.C. ibaresi eklendi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Tahsin Mert Karagöz çok mutlu olduğunu ifade ederek; “Gördüğünüz üzere Bolulu vatandaşlarımızın talebi bu yönde idi.  Bizler halkımızın temsiliyet noktasında meclisteki sesi olmaya gayret gösterdik. Bu talepleri meclis kürsüsünden dile getirdik. Belediye başkanımız Tanju Özcan’da hiç oylamaya sunmadan böyle bir talebin oylamamaya sunulmaması gerektiğini, direkt kabul ederek talimat verdi. Tabelamız hazırlandı ve montajı yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bizimde vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kısaltılması T.C.’nin Bolu Belediyesinde olmasını istiyoruz ve gurur duyuyoruz.

“TC” ibaresinin eklendiğini gören vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadılar.