Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"BOLU'YU KÜLTÜR ŞEHRİ YAPACAĞIZ"

Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, "Biz Bolu'yu gençliğin, kadının, sanatın, sporun, kültürün, turizmin, eğitimin şehri yapmak istiyoruz. Bolu'muzu Türkiye'nin en büyük Fuar ve Kongre Merkezlerinden bir tanesine kavuşturmak istiyoruz. Bolu'nun geleceği açısından çok önemli ve vizyoner bir yatırım” dedi. Metin ayrıca, Bolu'da her ay bir kitap fuarı düzenleneceklerini de duyurdu.


"EĞİTİM, KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Karaçayır Spor Salonu'nda düzenlediği 4'üncü Geleneksel Kitap Fuarı'nı Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin ziyaret ederek, Bolu'yu kültürün, sanatın, sporun, sağlığın, eğitimin ve turizmin şehri yapmak istediklerini söyledi. Türkiye'nin farklı illerinden gelen yayınevlerine ev sahipliği yapan fuarı gezen ve her stantta beğendiği kitapları satın alan Metin, "Biz Bolu'yu genciğin şehri, kadının şehri, sanatın, sporun, kültürün, turizmin, eğitimin şehri yapmak istiyoruz. Bu anlamda eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Otuz bini aşkın üniversiteli kardeşimiz var. Yine bir o kadar da orta öğretimde öğrencimiz var. Bu kardeşlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız lazım. Bu kapsamda kültür büyük önem arz ediyor. Bugün bir kitap fuarındayız. Milli Türk Talebe Birliği'ndeki gençlerimizi tebrik ediyorum. Onların gayretleri ve özverileri ile oluşturulmuş olan çok güzel bir fuar. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yayın evleri, her görüşe hitap eden bir kitap çeşitliği var burada. İlgi de var. İnşallah bu ilgiyi hizmete dönüştüreceğiz" dedi.

"FUAR VE KONGRE MERKEZİ ÇOK ÖNEMLİ VE VİZYONER BİR YATIRIM"

Metin, 'Hayata Değen Gönüle Değer Projeleri' arasında 'Fuar ve Kongre Merkezi' olduğunu hatırlatarak, "Bolu'muzu Türkiye'nin en büyük Fuar ve Kongre Merkezlerinden bir tanesine kavuşturmak istiyoruz. Tabi bu kısa vadeli bir yatırım değil uzun vadeli bir yatırım. Bolu'nun geleceği açısından çok önemli ve vizyoner bir yatırım" diye konuştu.

"HER AY BİR FUAR DÜZENLEYECEĞİZ"

Bolu'da her ay bir kitap fuarı düzenleneceğini de açıklayan Metin, "İnşallah önümüzdeki dönem Bolu merkezde herkesin her an ziyaret edebileceği, insanların kitap okumaya sevk edebileceği bir hizmet anlayışını ortaya çıkartan bir projemizi hayata geçireceğiz. O da kitap fuarı projesi. Hemen kısa vadede bir alan oluşturacağız ve her ay bir fuar düzenleyerek fuar dizisi yapacağız. Bunu da çok önemsiyoruz. Çünkü bu kabiliyette arkadaşlarımızın da olduğunu gördük. Tekrar ifade ediyorum Bolu'yu kültür şehri de yapmak istiyoruz. İnşallah Rabbim bu güzel hizmetleri yapmayı bizlere nasip eder. Yetki vatandaşlarımızda. Eğer vatandaşlarımız bu yetkiyi verirler ise kültür faaliyetlerinin sayısını arttıracağız." ifadelerini kullandı.