Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'YA ULUSLARARASI FİLM PLATOSU YAPILMASI İÇİN START VERİLDİ

BOLU'YA ULUSLARARASI FİLM PLATOSU YAPILMASI İÇİN START VERİLDİ
Türkiye'ye ve Bolu’ya prestij katacak ‘Uluslararası Film Platosu’ için start verildi.


‘Uluslararası Bolu Film Platosu’ şehrin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir rol üstlenecek.

İstanbul’dan Bolu’ya her şehrin ayrı bir cazibesi var. Yerli dizi ve film sektörü bu güzellikleri çoktan keşfetti. Bu hazinenin farkına varan dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcılar da film çekimleri için Türkiye’yi tercih ediyor. Bolu Film Platoları da, ulusal ve uluslararası sinema sektörüne hizmet edecek ve aynı zamanda Bolu’nun zengin doğal güzelliklerinin dünya çapında tanınmasına olanak sağlamasını hedefliyor...

“Doğanın İçinde Hayallerin Ötesinde” bir proje…

Doğal ve tarihi güzellikleriyle adeta açık hava platosu niteliğine sahip Bolu’da sinema sektörünün gelişmesi için çalışmalara başlanıyor. Belirlenecek alanlar üzerine kurulacak platolarla Bolu, Türk sinema ve dizi sektörünün yeni merkezi olmaya hazırlanıyor. 

Bolu’ya kazandırılması düşünülen platolarla ilgili Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak katıldı. Toplantıda Bolu’da film sektörünün gelişmesi için hazırlanan ön fizibilite raporu incelendi. 

“Sinema sektörünün istediği bütün şartlar ilimizde mevcut”

Toplantıda konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu’da sinema sektörünün gelişmesi için her türlü imkan olduğuna dikkat çekerek, “Sinema sektörünün istediği bütün şartlar ilimizde mevcut. Biz de elbirliği ile sektörün ihtiyaç duyduğu alanları oluşturabilirsek Bolu’yu bambaşka bir yere taşıyabiliriz” dedi. 

“Bolu Film Stüdyoları şehrimiz için yeni bir başlangıç olacak”

AK Parti İl Başkanı Suat Güner de Bolu’da kurulacak platoların Bolu’nun turizmine, tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Özellikle turizm ve tanıtım konusunda Uluslararası Bolu Film Stüdyoları şehrimiz için yeni bir başlangıç olacak” dedi. Güner, AK Parti olarak Bolu’nun doğasına ve çevresine zarar vermeden hem Bolu’yu tanıtacak hem de ekonomik anlamda önemli girdiler sağlayacak bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

Toplantıda konu ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, geçtiğimiz aylarda İstanbul’da sektör temsilcileriyle konu ile ilgili görüşmeler yaptıklarını belirtti.

İstanbul’da mevcut platoları ziyaret ettiklerini de söyleyen Abak, sinema ve dizi sektörünün Bolu’ya gelmesiyle birlikte yaklaşık 50 farklı sektörün daha Bolu’da hayat bulması anlamına geldiğini ifade etti. Abak, imkanları dahilinde Bolu Bağışçılar Vakfı olarak sinema sektörünün Bolu’da hayat bulması için destek vermeye hazır olduklarını da dile getirdi. 

Dünya üzerinde milyarlarca dolarlık bir hacme sahip olan sinema sektöründe Türkiye son yıllarda önemli bir oyuncu haline gelmiş durumda. Türkiye’nin en fazla ihraç ettiği ürünler arasında yer alan sinema ve dizi filmler ülke ekonomisine önemli bir girdi sağlıyor.

Etiketler: bolu haberler