Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’YA AİT OSMANLI DÖNEMİ’NİN BELGELERİ BOLU KENT MÜZESİNDE YERİNİ ALDI

BOLU’YA AİT OSMANLI DÖNEMİ’NİN BELGELERİ BOLU KENT MÜZESİNDE YERİNİ ALDI
Bolu Kent Müzesi’nden şehrin geçmişe ışık tutacak dev kazanım! Bolu ve Köroğlu ile ilgili Osmanlı dönemine ait birçok belge, yapılan girişimler sonucu Bolu Kent Müzesi’ne kazandırıldı.

Bolu Kent Müzesi, yıllardır çeşitli müze, kütüphane ve devlet arşivinde muhafaza edilen Osmanlı dönemine ait Bolu ve Köroğlu ile ilgili birçok belgeyi yapılan girişimler sonucu dijital ortamda bünyesine kazandırarak önemli bir başarıya imza attı.

Köroğlu diyarı Bolu’nun geçmişine ışık tutan her türlü belge, fotoğraf, harita, mühür, obje ile kültürel ve sanatsal olarak yapılan etkinliklere ait dokümanların bulunduğu Bolu Kent Müzesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı.

Köroğlu Diyarı’nın geçmişine ışık tutmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Bolu Belediyesi, çeşitli müze, kütüphane ve devlet arşivinde yıllardır muhafaza edilen Bolu ve Köroğlu ile ilgili belgeleri inceletti.

Devlet Arşivleri Daire Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ve Şube Müdürü Ahmet İnce’nin katkılarıyla yapılan araştırmalar sonucu İstanbul Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Harbiye Askeri müzesi, Şişli Atatürk Müzesi, Vakıf Eserleri Müzesi, Milli Kütüphane ve Devlet Arşivlerinde kapsamlı bir araştırma yapıldı.

Araştırmalarda yaklaşık 22 bin belge tek tek incelenerek Bolu ve Köroğlu ile ilgili tüm belge ve dokümanlar arşivlerden çıkartıldı.  Ardından ilgili belge ve dokümanlar her hangi bir ücret ödenmeksizin dijital ortamda Bolu Kent Müzesine kazandırıldı.

Konuya ilişkin Bolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bolu’nun demografik yapısını, sosyal-kültürel ve tarihi konumunu ortaya koyan belgelerin kazanımıyla birlikte hem ilgili evrakların gelecek nesillere ulaşması garanti altına alındığı, hem de Osmanlı dönemi ile ilgili araştırma yapan vatandaşların gerekli araştırmalarını başka bir şehre gitmeden kolaylıkla yapabilme imkânına kavuştuğu bildirildi. Açıklamada ayrıca müze envanterine giren Osmanlı dönemine ait tüm evrakların www.bolu.bel.tr adresinden de ulaşabilecekleri kaydedildi.