Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Boluspor maçı için düğününü erteletti

Boluspor maçı için düğününü erteletti
Boluspor’un kuruluşundan itibaren fanatik bir Boluspor hayranı olan 71 yaşındaki Yaşar Yurdakul, Boluspor’un maçı için kendi düğününü ertelediğini belirtti. Boluspor’un şampiyonluğundan sonra evinin önündeki kaldırımları kırmızı beyaza boyayan Boluspor fanatiği Yaşar Yurdakul, “1975 yılında eşimle evlenecektik, davetiyelerimizi de bastırmıştık. Ancak sonradan fikstüre baktım Trabzonspor ile kendi sahamızda maçımız var. Bende hemen düğünümüzü bir hafta sonraya ertelettim. O hafta maça gittim” ifadelerini kullandı.


1949 yılında Akçakoca’da doğan ve küçüklüğünden bu yana Boluspor hayranı olan 71 yaşındaki Yaşar Yurdakul, Boluspor ile ilgili anılarını Boluspor Gazetesine anlatı. Boluspor için düğünü bile erteleyen fanatik Bolusporlu olan Yurdakul, unutamadığı maçın ise Beşiktaş’ı 2-1 yendiğimiz maç olduğunu belirtti.

 "BOLUSPOR TAKIMI ÖYLE BİR TAKIMDI Kİ”

Çalıştığı dükkanı kapatarak sürekli maçlara ve antrenmanlara gittiğini belirten Yurdakul, “1965’te Akçakoca’dan Bolu’ya geldim. Eniştemiz vardı Bolu’da tornacıydı. Okumadım okulu, aldı geldi. Tam 55 seneden beri Bolu’dayım. Ben geldiğimde E5 falan da yoktu. Sonra 1965’te Boluspor kuruldu. 1966’da sezon başladı. Saha çamurdu. Her gün gider sahaya bakardım. 4’üncü sene Süper Lige çıktık. Ondan sonra ben dükkanda sanayide duramadım. Kapadım dükkanı antrenmanlara, maçlara giderdim. Bir tek ben giderdim başka kimse olmazdı. Kramponlar yaptım 125 tane ayakkabılara tek tek vida yaptım. Ben vardım piyasada kimse yoktu kimse yardım etmezdi Boluspor takımı öyle bir takımdı. Sina Çetin vardı forvet. Türkiye’de öyle forvet yoktu. Takım 23-24 maç hiç yenilmedi. Ondan sonra şampiyonluğa oynuyorduk. Fenerbahçe lider, Boluspor 1 puanla gerideydi. Son 3 hafta da dümenler döndü. 3 hafta arka arkaya yenildik. 3’üncü olduk. UEFA kupasına katıldık o sene. Çok güzel günlerdi o zamanlar. Giresun’u Giresun’da kendi kalesinde küme düşürdük” dedi.

“BU SENE ALLAH RAZI OLSUN ABDULLAH ABAT GELDİ”

Boluspor maçı için kendi düğününü ertelediğini belirten fanatik Bolusporlu Yaşar Yurdakul, “7 tane futbolcu aldık. Şimdi menajer vermişler piyasaya pazarlıyorlar futbolcuları. Bizim burada da var menajerler. Bu sene Allah razı olsun Abdullah Abat geldi. 1975’te düğünüm var benim. Baktım maç var o hafta. 1 hafta sonra düğünümü erteledim. Trabzon maçı vardı burada. Trabzon’un ilk başkanı falan buraya geldiler. Yendik, adam yarım saat tribünden kalkamadı kendine gelemedi. Öyle takım vardı. Sercan atmıştı golü. Çok iyi futbolcular vardı o zamanlar” ifadelerine yer verdi.

“PARMAĞIMI KESSENİZ KIRMIZI BEYAZ KAN AKAR”

Ereğli ve Akçakoca’ya Boluspor’u sevdiren Yurdakul, “Burada bayram oldu kurban bayramına gittik. Maç vardı o gün de ben duramıyordum yerimde. Kurbanı beklemeden biraderle birlikte maça gelmiştik. Birader vardı benim 80 yaşında şimdi. 20 sene buraya maçlara geldi. Ereğli, Akçakoca’ya ben sevdirdim Boluspor’u. Akçakoca’ya gittik orada dediler ki Boluspor mu Akcakoca mı? Ben oradan ‘Parmağımı kesseniz kırmızı beyaz kan akar, Boluspor’ dedim. Doğduğun değil doyduğun yer dedim” dedi.

“BURADA ESKİDEN 3 BÜYÜKLERİ TUTAN OLMAZDI”

Bolu’da önceden kimsenin 3 büyükleri tutmadığını belirten Yaşar Yurdakul, “Bizim burada eskiden 3 büyükleri tutan olmazdı. Sonradan moda oldu. Mesela 1970’de çıktık Süper Lige ardından maratondayız bir baktık Düzceliler, gelen rakibi destekliyorlar. Kavga dövüş her 15 günde bir maçlarda Düzce’dekiler gelen rakip takımı destekliyorlardı” ifadelerine yer verdi.

“AYAĞIM KIRILSA MAÇA GİDERDİM”

Takımımızın kurulduğu günden bu yana sadece 10 maçını kaçırdığını söyleyen Boluspor aşığı Yurdakul, “Ben Boluspor’un 95’inci üyesiyim. Ve Boluspor’un kurulduğu günden bu yana 10 maçı kaçırdım ya da kaçırmadım. Tam 55 senedir maça gidiyorum. Duramam ayağım kırılsa maça giderdim. Dükkanı kapatırdım, antrenmana giderdim. Hatta hiç unutmam, bunu da zaten çok fazla kimse bilmez Boluspor’un Lig’deki ilk maçı Davutpaşa ile. Maçın skoru da  0-0’dır” dedi.

“EN BEĞENDİĞİM BAŞKAN YENER ABİDİR”

Bolusporumuzun başında en beğendiği Başkan’ın Yener Bandakçıoğlu olduğunu belirten Yurdakul, “Boluspor’un başında en beğendiğim başkan Yener abidir. Onun eline kimse su dökemez. Mübarek adamdır. Buradan 1986’da maça gittik 28 kişi. 5-0 yendik onları. Maçtan sonra Yener abi çağırdı bizi ‘bizdensin’ dedi. Maç dönüşü Karamürsel’in orada mola vermiştik. Boluspor Kulüp olarak ilk yemeği bize orada ısmarlamıştı. Galibiyet yemeğiydi” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ MAĞLUBİYET YOKTU GELDİ 2-1 YENDİK”

Boluspor maçlarından unutamadığı maçın Beşiktaş’ı kendi sahamızda yendiğimiz 2-1’lik maçın olduğunu belirten Yurdakul, “İstanbul’da Beşiktaş’ı 2-1 yendik. Burada rövanşı vardı. O zamana kadar Beşiktaş mağlubiyet yoktu. Geldi 2-1 yendik. Hava bozdu, yağmur yağdı. O maçı unutamam. Islandık, hasta oldum. Böbreğimde taş meydana geldi hasta oldum” dedi.

“MAÇTAYKEN KIZIM EMİNE DÜNYAYA GELDİ”

Kendi kızının doğumunda bile maça gittiğini söyleyen Boluspor aşığı Yurdakul, “Rahmetli Turgut abi, Mehmet abi Muğla’ya maça gidecektik. Yönetim kurulu toplantısında İsmail abi ‘Ben Yaşar’ı getirecektim maça’ demiş. Oda misafirim olsun demiş. Bende maça gitmiştim. O maçtayken kızım Emine dünyaya geldi. Doğumunda yoktum” ifadelerine yer verdi.

“BOLUSPOR YENİLİNCE KENDİME GELEMEZDİM”

Boluspor yenilince kendine bir türlü gelemediğini belirten Boluspor fanatiği Yaşar Yurdakul, “Boluspor yenilince kendime gelemezdim dükkana giderdim iş yapamazdım. O zamanlar dükkan vardı nerede haber varsa duvara yapıştırırdım. 1992’de dükkanı kapattım ben tüm fotoğrafları çıkarttım. Rahmetli Sinan’ın fotoğrafı vardı. Rıdvan Dilmen zamanı 1 sene oynadı. Buradan Zonguldak’a maça gittik. Maçtan sonra devre 0-0’dı. Maçı sonra 2-0 yendik. Biz bu lige çıktık. Zonguldak yok Karabük, Sakarya, Kocaeli yoktu. Biz rahattık” ifadelerini kullandı.