Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’NUN YOKSULLUK HARİTASI MAHALLE MAHALLE İŞARETLENDİ

BOLU’NUN YOKSULLUK HARİTASI MAHALLE MAHALLE İŞARETLENDİ
Bolu Belediyesi, Bolu’nun yoksulluk haritasını çıkardı. Çalışma kapsamında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Haksız yardımın önüne geçmeyi hedefliyoruz. İhtiyacı olup, yardım alamayan insanlar var ” dedi.

Bolu’nun yoksulluk haritası, dijital ortamda yeniden şekillendirildi. Yeni çalışmayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Türkiye’de belediye tarafından ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Özcan, çalışma hakkında detaylı bilgi verdi.

“MAHALLE MAHALLE YOKSULLUK HARİTASI HAZIRLADIK”

Haritanın işlevini ve lejantında yer alan renklerin anlamını açıklayan Belediye Başkanı Özcan, “Türkiye’de ilk bir çalışma yaptık. Normalde yazıları küçük olmasa size göstermem. Dijital ortamda da mahalle mahalle yoksulluk haritası hazırladık. Burada genel hatlarıyla görüyorsunuz. Evleri ve kişileri göremediğiniz için bunu gösteriyorum. Mesela mavi renkte işaretlenmiş olanlarda belediye yardımı alanlar var. Kırmızı ile işaretlenmiş olanlarda kurum yardımı denilmiş. Yeşiller işaretlenmişler vakıf yardımı alanlar, sarıyla işaretlenmiş olanlar sosyal yardımlaşmadan ve sosyal hizmetler müdürlüğünden yardım alanlar” dedi.

“HER AKŞAM BİR MAHALLEYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Çalışmalar kapsamında mahalle muhtarı ve bölgede görev yapan din görevlilerinin de sahaya ineceğini belirten Başkan Özcan, “Türkiye’de ilk kez bir belediye bunu dijital ortama aktardı, mahalle mahalle yoksulluk haritasını çıkardık. Şimdi ne yapacağız bundan sonra? Bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmayacağız tabi. Tepecik Mahalle’mizle başlıyoruz. Tepecik Mahallesi muhtarımızı davet ettim. Mahalleyi en iyi tanıyan azasıyla birlikte. Bir de Tepecik Mahallesi’nde görev yapan imamlarımızı, hocalarımızı davet ettim. Her akşam bir mahalleyle ilgili çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HAKSIZ YARDIMIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Çalışmanın farklı amaçları olduğunu ve bunlardan birisinin de haksız yardımın önüne geçmek olduğuna dikkat çeken Özcan, “Diyeceğiz ki, ‘Senin mahallende, şu kişi şuradan, şu kişi şuradan yardım alıyor. Doğru mu?’ Birinci sorumuz bu. Öncelikle güncellemeyi doğru yapmış mıyız, bunu kontrol edeceğiz. İkincisi burada haksız şekilde yardım alan aile var mı? Bu konu muhtar, ben, azası ve iki-üç tane hocanın, imamın arasında kalacak bir konu. Haksız yardım alan varsa bu yardımları belediye yapıyorsa kesmesini, diğer kurumlar yapıyorsa, haksız yardım alanların önüne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARA ULAŞMAYI HEDEFLEDİĞİMİZ İÇİN YAPTIK”

Yardıma ihtiyacı olan ancak alamayan kişileri de çalışma kapsamında tespit edeceklerine vurgu yapan Özcan, isimlerin açıklanmayacağını dile getirerek, “Daha önemlisi, üçüncüsü, o mahallede yardıma ihtiyacı olup, yardım alamayan insanlar var. Yardım istemeye utanan insanlar var. Yardım istemeyi bilmeyen insanlar var. O yüzden biz, o insanlara da belediye olarak ulaşmayı hedeflediğimiz için bu çalışmayı yaptık. Bu çalışmayı her gün her muhtarla güncelleyerek, haritayı da güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz. Ama yardım yaptığımız hiç kimseyi kamuoyuna açıklamayacağız” şeklinde konuştu.