Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’NUN YENİ VALİSİ GÖREVE BAŞLADI

BOLU’NUN YENİ VALİSİ GÖREVE BAŞLADI
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bursa Yıldırım kaymakamlığından Bolu Valiliğine atanan Vali Ahmet Ümit için karşılama töreni düzenlendi. Ümit’i karşılamak için valilik önünde uzun kuyruklar oluştu.


Haber: Aslı Akış

Saat 14.00’de valilik binasına gelen Ahmet Ümit’i, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nadir Çelik, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yıldırım Kaymakamlığından Bolu Valiliğine atanan Ahmet Ümit için Bolu Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Vali Ahmet Ümit, Valilik binası önünde kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Tüm protokol üyeleriyle tek tek tokalaşan Vali Ümit daha sonra kendisini valilik bahçesi dışından izleyen Boluluların yanına giderek “Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz” dedi. Vatandaşlar ile kısa bir süre sohbet eden Vali Ahmet Ümit, daha sonra makamında ilk olarak göreve başlama yazısını imzaladı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Bolumuzun ekonomik, sosyal, kültürel, sportif, çevresel ve turistik bütün değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız” diyerek şunları kaydetti:

“Aziz Bolulular, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yüksek makamının 26.10.2018 tarih ve 2018/202 sayılı kararnameleri ile atanmış olduğum Bolu Valiliğine bugün itibariyle başlamış bulunuyorum. Bu vesile ile öncelikle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Sahip olduğu kültürel ve tarihi mirası ile medeniyetimizin önemli merkezlerinden birisi ve aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleri ile ülkemizin incisi olan Bolu’da sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizi bu güzel ve anlamlı ortamda buluşturan Rabbimize hamd ve sena ediyorum.

Bu toprakları bize vatan yapan bütün ecdadımızı, birkaç gün önce 95. kuruluş yıl dönümünü kutlama onurunu yaşadığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, ayrıca tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

“ÇALIŞMAK HEPİMİZİN EN TEMEL GÖREVLERİNDENDİR”

Bizi bu göreve lâyık gören ve bizlerin burada buluşmamıza vesile olan, bu güzel kente, kentin sahip olduğu tüm değerlere ve hususiyle saygı değer insanlarına hizmet etme fırsatını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Yine bugüne kadar Bolu’ya hizmeti geçen tüm devlet erkanına, milletvekillerimize, valilerimiz başta olmak üzere her kademedeki bürokratlara, STK’lara, gerçek ve tüzel kişilere, kanaat önderlerine de gönülden teşekkür ediyorum. Biz yüce bir milletin büyük bir devletin ve şanlı bir tarihin bahtiyar mensuplarıyız. Devletimize, milletimize ve tarihimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışmak hepimizin en temel görevlerindendir. Bizde Bolu Valisi olarak çalıştığımız süre ne kadar olursa olsun bu gerçeğin bilincinde olacağız.

“ATANMIŞ DEĞİL ADANMIŞ BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Tarihimizde ve kültürümüzde müstesna bir yeri olan, özellikle âl-i cenâp insan yapısıyla ve harika doğasıyla gönüllerde taht kuran Bolumuzun ekonomik, sosyal, kültürel, sportif, çevresel ve turistik bütün değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Kimsesizlerin kimi olacağız. Öksüz yetim, fakir fukara, garip gureba ve dezavantajlı vatandaşlarımızı daima birinci derecede ilgi alanımızda tutacağız. Atanmış değil adanmış bir anlayışla çalışacağız.

Başka bir anlatımla yükselmek için değil, insanımızın huzur ve refahı için yapılması gereken işleri yüklenmek ve gereğini yapmak için mücadele edeceğiz; Gelişim ve gelişim için değişim içinde olacağız. En önemli hazinelerimizden olan tarihimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Yaşlılarla, çocuklarla ve gençlerle daha yakından ilgileneceğiz. Her vatandaşımızın yüreğine dokunmaya çalışacağız. Tüm iş ve işlemlerimizde insan eksenli olacağız. Yaratılanı Yaratandan ötürü seveceğiz. Meseleler karşısında daima çözüm odaklı olacağız. Sorunların çözümünde hıza, performansa ve zamanında müdahaleye önem vereceğiz. Halkımıza hizmet sunan tüm kamu kurumları yasalar çerçevesinde doğrudan veya dolaylı olarak denetlenerek hizmetlerinin daha kaliteli, daha insan eksenli, daha mütebessim ve daha hızlı sunulmasını teşvik ve takip edeceğiz.                                                           

“YÖNETİMİ YÖNETİŞİMLE GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Memleketimizin âsli sahiplerinin şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğunun, halkımızın da onların manevi mirasçıları olduğunun, bizlerinde bu sebeple burada olduğumuzun bilincinde olacağız. Daha verimli çalışıp daha kaliteli hizmet üretebilmeleri için çalışanlarımızın da hak ve hukuklarına saygının hâkim kılınmasına özen göstereceğiz. Devletimizin yatırım, kalkınma, istihdam ve diğer politikalarını yerel imkanlar ölçüsünde en üst seviyede destekleyeceğiz. Bunun için kamu ve özel sektör yatırımlarını teşvik edeceğiz. İl genelinde yönetimi yönetişimle güçlendireceğiz. Bu amaçla şehrimizin kamu veya özel tüm kurumlarıyla ve halkımızla iş birliği ve istişare içinde olacağız. 24 saat esasına göre kapımızı ve telefonlarımızı herkese daima açık tutacağız. Vatandaşlarımızın yapıcı eleştirileri, önerileri ve yönetime katkıları bizi daima mutlu edecek ve bize yol gösterecektir.

“VİZYONUMUZ ADALET, MİSYONUMUZ HALKIMIZIN HUZUR VE GÜVENLİĞİ”

Çalışmalarımızı güçlü bir takım ruhuyla, birlik ve beraberlik anlayışı içinde yürüteceğiz. Bu takımın üyeleri; milletvekillerimiz, vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız, üniversitemiz, öğretim kurumlarımız, Bolulu ve kendisini Bolu sevdalısı hisseden bütün hemşerilerimizden oluşacaktır. Kısacası hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız inşallah. Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gerekenler yasal sınırlar içinde ve zamanında en etkin şekilde yerine getirilecektir. İlgi ve alâkalarınız dolayısıyla sizlere ve tüm halkımıza tekrar teşekkür eder, selam, saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Kubbede hoş bir seda bırakmak temennilerimle Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”