Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLUNUN SUSUZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL”

“BOLUNUN SUSUZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan uzun süredir beklenen yağmurun ardından Bolu'nun içme suyu havzası Gölköy'de incelemelerde bulundu. Başkan Özcan, yaşanan kuraklık ile ilgili önemli açıklama yaparak; “Halkımız rahat olsun. Bolu’nun susuz kalmasının mümkün değil. Bundan sonra kuraklığın K'si anılmayacak” dedi.

Haber: Aslı Akış

Hafta sonu yağan yağmur yüzleri güldürdü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yağan yağmur sonra Gölköy’deki su seviyesini incelemeye giderek Bolu’nun susuz kalmasının mümkün olmadığını belirtti.

“BOLUNUN SUSUZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Başkan Özcan Gölköy'de su seviyesinin hızla yükseldiğini önümüzdeki yağmurlarla ve kar yağışı ile birlikte daha da yükseleceğini dile getirerek, “Gölköy'e 2 günde bir geliyorum. Sürekli olarak su seviyesini kontrol ediyorum. Halkımızda gereksiz bir panik oluştuğunu duyuyorum. Dağlardan gelen suyla birlikte göl dolmaya başladı. Bugünden itibaren Mart ayı sonuna kadar bir damla yağmur bir damla kar düşmese bile Bolunun susuz kalması mümkün değil. Halkımız rahat olsun” ifadelerini kullandı.

“KURAKLIĞIN K Sİ BOLU'DA ANILMAYACAK”

Haziran ayında Karadere sularının akmaya başlayacağını da aktaran başkan Özcan ; “Bu yıl Haziran'da Karadere suları da akmaya başlayacak. Dolayısıyla tek beslenme kaynağı burası olmayacak. Ayrıca içme suyu olarak değil de en azından sulama suyu ve kullanma suyu olarak ek bir yatırımla Bayramiç depomuzdaki suyumuzda her an kullanıma hazır tutma kararı aldık. Yani bundan sonra ki yıllarda kuraklığın K si Bolu'da anılmayacak” diye konuştu. 


Etiketler: bolu haberler