Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU’NUN HAKKI DEYİP İSTEYECEKSİN”

 “BOLU’NUN HAKKI DEYİP İSTEYECEKSİN”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilimizde ihtiyaç sahibi ailelere ayrılan yardımların az olduğunu söyleyerek AK Partili milletvekillerine yüklendi. Özcan; “Bolu’da 10 bin 555 aileye yardım olması gerekirdi. Ama bin 555 aileye yardım yapıldı. Milletvekillerine soruyorum ne iş yapıyorsunuz orada? dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs tedbirleri kapsamında belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında yapılan 1000 TL’lik yardımların Bolu’da 1535 ailenin faydalandığını belirtti. Özcan, “Bolu’nun hakkı yeniyor” diyerek milletvekillerine tepki gösterdi.

“BOLU’DA 11 BİN 555 AİLENİN YARDIM ALMASI GEREKİYORDU”

Yapılan yardımlardan Bolu’da 1535 ailenin faydalandığını ifade eden Özcan, nüfusa oranlandığında bu sayının 11 bin 555 olması gerektiğine işaret ederek; “Bolu’da zorunlu olarak kapatılan işyeri 891 tane. Bunlar bizim ilk tespitlerimiz. İlk etapta en az 10 bin kişinin Bolu’da işsiz kaldığını görüyoruz. Şu anda en az 10 bin ailenin geliri kesilmiş durumda. Bu sayı önümüzdeki günlerde azalmaz artar. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000’er TL yardım yaptık dedi. Sonra Ak Parti İl Başkanı ve resmi makamlar 1535 aileye 1000’er yardım yaptık dediler. Nüfusa oranlayın kabaca Türkiye’deki her 200 kişiden biri Bolu’da yaşıyor il olarak. 2 milyon 111 bin aileye yardım dağıtığında nüfusa göre Bolu’da yardım alması gereken 11 bin 555 aile var. Burdur’da 4800 aile yardım almış. Bolu’da 9 bin 20 aileye daha yardım yapılmış olması gerekiyor. Bu sayının 11 bin 555 olması gerekiyor. Milletvekilleri ne iş yapar, 2 milyon 111 bin haneye yardım yapılırken, Bolu’ya bu kadar yardım yapılması gerekiyordu, 1535 aileye yardım gelmiş. Burdur’a 3 kat daha fazla yardım gelmiş. Ben bu 9 bin 20 aileye niye yardım gelmedi bunu soruyorum. Milletvekillerine soruyorum ne iş yapıyorsunuz orada? Ben bunun hesabını istiyorum. Bu ailelerin 1000’er TL yardım alması gerekiyordu. Bugüne kadar başvurdum diyen çok kişi var alabilen yok. Bunun hesabını versinler. Bu siyaset falan değil, Bolu halkının hakkını aramak” ifadelerini kullandı.

“BOLU’YA GEREKEN YARDIM GELMEDİ”

Başkan Özcan, Türkiye genelinde yapılan yardımlardan Bolu’da 20 bin ailenin yararlanması gerektiğini vurgulayarak;  “Sayın Bakan diyor ki, 2 milyon 300 bin aileye daha yardım yapacağız. Bolu’ya gelmesi gereken yardım ise yine nüfusa oranla 11 bin 500 aileye gelmeli. Dolayısı ile bunun altında gelen sayıyı bir Bolulu olarak kabul etmeyeceğim. Geçen paketten kalan 9 bin aileyi de buna ilave etsinler. 2 milyon 300 bin haneyi kapsayacak yardımda Bolu’da 20 bin ailenin yararlanması gerekiyor. Ben bunun hesabını soruyorum. Bunu milletvekillerinden bekliyorum” dedi.

“ÖNCE BİZİM MİLLETVEKİLLERİMİZ ÇABA GÖSTERMELİ”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklamasının sonunda Bolu Milletvekillerine de seslenerek; “Devletin yardımlarının daha çok Bolu’ya ulaşması lazım. Bu konuda da çaba göstermesi gerekenler önce bizim milletvekillerimiz. Alacaksın o bütçeden bir pay varsa elini masaya vurup bu Bolu’nun hakkı deyip isteyeceksin. Bin 535 haneye yardım gelmiş. Toplam 1 milyon 535 bin lira. Biz sadece su indirimi ile yaptığımız yardım 7 milyon lira. Devlet ilk etapta bu işe 2 milyar 111 bin lira para ayırmış, şimdi diyor ki yine ayırdım bu parayı, bu paranın en az 20 milyonunun Bolu’ya gelmesi lazım” diye konuştu.