Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'NUN BAŞKANLARI BOLULULARLA BULUŞTU

BOLU'NUN BAŞKANLARI BOLULULARLA BULUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de düzenlediği Belediye Başkanları Toplantısına katılmak için kente gelen Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, İzmir Bolulular Derneği yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.


Mengen ve Kıbrıscık Belediye Başkanlarını ağırlayan İzmir Bolulular Derneğinde toplantıya yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı. Toplantı, derneğin kurucu üyelerinden ve yönetim kurulu üyesi Erdoğdu Özcan’ın, konuk başkanlara İzmir Bolulular Derneğinin kuruluş hikâyesini ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattığı sunumuyla başladı.

Özcan’ın ardından söz alan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Bolu dışında aktif çalışmalar yapan dernekleri çok önemsediklerini vurgulayarak, “İzmir Bolulular Derneği de bu aktif derneklerin başında geliyor. Sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri kurmak kolay ama bu denekleri sizler gibi yıllarca aktif şekilde faaliyet gösterir halde tutmak çok zor. Öncelikle sizleri bu konuda tebrik etmek istiyorum. Bununla birlikte aramızda olan genç arkadaşlarımızı görmek, siz tecrübeli üyelerden sonra da bu derneğin devamının olduğunu görmek de çok güzel. Ben sizden aldığım enerjiyi, samimiyeti, selamı, Bolu’ya Mengen’e, Gerede’ye, Mudurnu’ya, Göynük’e Yeniçağa’ya, Dörtdivan’a, Seben’e götürmek üzere alıyorum” dedi.

Hemşehri derneklerinin Bolu dışında çok önemli görevler üstendiğini vurgulayan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, “İller arasında kültürel alışveriş anlamında, birbirini tanımak, ekonomik ve sosyal işbirliği anlamında hemşehri derneklerine çok önemli görevler düşüyor. Siz İzmir Bolulular Derneği olarak bu görevi layığıyla ve çok güzel bir şekilde yerine getiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un ardından konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen ise “Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kararına ilk tepki verenlerin başında İzmir Bolulular Derneği olduğunu hatırlatarak, “Bolu dışında yaşasanız bile desteğinizi bölgenize vermeniz, kalbinizin memleketinizle atması bizler açısından çok önemli. Gerek İzmir Fuarında, gerekse fuar sezonu dışındaki süreçte Bolu ve ilçeleri için yapılan tanıtım faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bundan sonra da karşılıklı işbirliği ve çalışmaların bundan sonra da artarak devam edeceğini müjdelemek istiyorum” dedi.

Konuk başkanlar bir süre daha İzmir Bolulular Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet ettikten sonra, Belediye Başkanları toplantısının gala gecesine katılmak üzere ayrıldılar.