Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolululara sorduk, Tam kapanma olmalı mı?

Bolululara sorduk, Tam kapanma olmalı mı?
Coronavirüs tedbirleri kapsamında 14 Nisan 'da iki haftalık kısmi kapanma kararı alınmıştı. İki haftalık sürecin geçmesiyle birlikte gözler bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısına çevrildi. Bugün toplanacak kabinede Coronavirüs kapsamında üç haftalık kapanma kararı gündemde. Vatandaşın akılında kısmi kapanma kararı devam mı edecek yoksa tam kapanma kararı mı alınacak sorusu oluştu. Hal böyleyken Bolulu vatandaşların çoğu tam kapanma kararının alınması gerektiğini söylerken bazı vatandaşlar ise tam kapanma kararının ekonomik olarak etkileyeceğini söyledi.
Haber: S.Sevgül Kaba

 İki haftalık kısmi kapanma kararının süresi sona ererken, vatandaş  bugün  gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrası açıklanacak kararı dört gözle bekliyor. Üç haftalık bir tam kapanma kararı gündemdeyken kısmi kapanma kararının devam mı edeceği yoksa  tam kapanma kararının alınacağı  merak konusu oldu. Durum böyleyken  Bolulu bazı vatandaşlar tam kapanma kararının alınması gerektiğini söylerken , bazı vatandaşlar ise ekonomik olarak kötü etkileyeceğini  ifade etti.

Mualla hanım:
Tam kapanma Ramazan ayı süresi boyunca olmalıydı. Çünkü insanlar dikkat etmiyor. Tam kapanma olursa   vaka sayıları azalacaktır..

Rabia hanım:
Tam kapanma olsa insanlar mağdur oluyor. Tam kapanma olmasa bu sefer vaka sayılarında artış oluyor. Kısmi kapanma da çok bir işe yaramıyor. Şu an pazardan geliyorum aynı yoğunluk ve dikkatsizlik devam ediyor. Tam kapanma olmalı mı konusunda biraz kararsızım.

Emin bey:
Vaka sayıları çok yükseldi. Tam kapanmayı vaka sayıları az olsaydı istemezdik ama şuan vaka sayıları fazla ve tam kapanma olmalı. Tam kapanma olursa vaka sayılarının azalacağını düşünüyorum. 

Kübra hanım:

Çok fazla kısıtlama ve açılma oldu bunun yararı olmadı.  21 günlük  tam kapanma olmalı eczaneler , marketlerin yani çok gerekli yerlerin açık olması lazım. Tam kapanma ile vaka sayıları düşecektir. Bazı ülkelerde tam kapanma durumu yaşandı ve vaka sayıları düştü. Ama tabi tam kapanma ile ekonomik olarak sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.

Hasan bey:
 Bu hastalık çok fazla yayıldı ve yayılmaya devam ediyor. Ölümler çok fazla arttı. Tam kapanma olursa vaka sayıları azalacaktır. 

Adalet hanım: 
Tam kapanma olmalı çünkü insanlar kurallara tam anlamıyla uymuyor. Tam kapanma olursa vaka sayıları azalacaktır.

Osman Bey:
Tam kapanma olmamalı çünkü  ekonomik açıdan daha kötü oluruz.