Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolululara sorduk, "Maske zorunluluğu kalkmalı mı?"

Bolululara sorduk,
Dünyada coronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama devam ederken, Türkiye'de de aşılama çalışmaları hız kaybetmeden devam ediyor. Vatandaş pandemi sürecinin başından beri maskeyle yaşam mücadelesi verirken, Sağlık Bakanın Fahrettin Koca'nın geçen haftalarda "En az yüzde 70 aşılamanın olduğu dönem, maskeden kurtulduğumuz dönem olur" ifadesi gündeme oturdu. Hal böyleyken vatandaşın aklında yüzde 70 aşılama tamamlanırsa maske kalkar mı? Yoksa kalkmaz mı? sorusu oluştu. Aşılanma tamamlandıktan sonra maske kalkmalı mı? Yoksa maske takma zorunluluğu devam mı etmeli ? sorusuna Boluların bir kısmı maskenin kalkması gerektiğini vurgularken , bir kısmı ise maske takma zorunluluğunun devam etmesi gerektiğini söyledi.
Haber: S.Sevgül Kaba

Türkiye'de hızla aşılama çalışmaları devam ederken , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen haftalarda "En az yüzde 70 aşılamanın olduğu dönem, maskeden kurtulduğumuz dönem olur"  açıklaması vatandaşta merak uyandırdı. Durum böyleyken aşılanma tamamlandıktan sonra maske kalkmalı mı? Yoksa maske takma zorunluluğu devam mı etmeli ? sorusuna Bolulu vatandaşlardan ilginç yanıtlar geldi. Bolulu vatandaşların bir kısmı maskenin kalkması gerektiğini düşünürken  , bir kısmı ise maska takma zorunluluğunun devam etmesi gerektiğini söyledi. İşte aşılanma tamamlandıktan sonra maske kalkmalı mı? yoksa maske takma zorunluluğu devam mı etmeli ? sorusuna Bolulu vatandaşlardan cevaplar;

Mehmet bey:

Aşılama olsada virüs tamamen gitmeden maskelerin çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Aşılama tamamlansa da ben maskemi çıkarmayı düşünmüyorum. Benim kronik hastalığım var ve maske takmanın devam etmesi gerekiyor.


Müyesser hanım:
Aşılama tamamlansa da maskelerin çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.  Aşının faydalı olacağını düşünüyorum ve aşıya güveniyorum. 

Mehmet K. bey:
Bana maskeyi şimdi çıkar desinler şimdi çıkarırım. Nefes alıp verirken ağzımızda ki belli toksinleri maskede biriktiriyoruz . Bu durum hiç sağlıklı değil. Maskeler bizim nefes alıp vermemizi zorlaştırıyor. Bu maske bana göre sıkıntılı. 

Ahmet Bey:

Aşı oldum ama bu konuda bir fikrim yok

Necati Bey:

Aşılama sayısı biraz daha artarsa maskelerin çıkması taraftarıyım. Çünkü bende nefes darlığı var ve maske takınca zorlanıyorum.


Mehmet B. bey: 

Bu aşı bu hastalığın aşısı değil. Bu aşı koruyucu ama hangi hastalığı koruduğu belli değil. Covid-19 aşısını daha bulamadılar. 

Cemil bey:
Maskenin  2-3 ay içinde kalkacağını düşünüyorum. Maske kaldırılırsa bende maskemi çıkarırım. Ama çok alıştık maskeyi çıkarmak farklı gelecektir. 

Mustafa bey: 

Biz tüm Türkiye'nin aşılanmasını istiyoruz. Maskenin kimseye bir zararı yok. Ben maske takmaktan memnunum. Maske takmaya devam edelim ama yeter ki virüs geri dönmesin

Şeri hanım. 
Aşılama tamamlansa da maske takmaya devam edeceğim. Maskenin bir zararı yok. Alıştık maske takmaya.