Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLULU VATANDAŞLAR YARDIM İÇİN KENETLENDİ

BOLULU VATANDAŞLAR YARDIM İÇİN KENETLENDİ
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra Bolulu vatandaşlar, şehirde kurulan yardım noktalarına koşarak, yiyecek ve malzeme yardımında bulunuyor.

Türkiye, tarihinin en acı sabahlarından birisine uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki farklı deprem yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ikinci depremleri olarak belirtilen sarsıntılar sonrasında vefat sayısını binin üzerine çıktı.

Bolulu vatandaşlar da deprem bölgesindekilere yardım etmek için kenetlendi. Bu kapsamda Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi önünde kurulan yardım toplama noktalarında binlerce Bolulu imkanları dahilinde yardımlarda bulunuyor.

Kimi vatandaşlar patates, makarna, un gibi temel gıda maddelerini yardım noktalarına getirirken kimi vatandaşlar da yatak, kıyafet, battaniye, mont gibi ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Elektrikli ve gazlı ısıtıcılar da deprem bölgesine gönderilmek üzere bağışlanıyor.

Bolulu vatandaşlar, yardımların paketlenmesi için de büyük bir işbirliği içinde. Yardımını teslim eden vatandaşlar daha sonra paketleme işleri için kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor.