Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLULU KKKA HASTASI SAĞLIĞINA KAVUŞTU

BOLULU KKKA HASTASI SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Bolu’da; ateş, bulantı, kusma ve halsizlik şikâyetleri ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine başvuran hastaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konuldu. Bolulu hasta, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde ateş, bulantı, kusma ve halsizlik şikâyetleri ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine başvuran hastaya yapılan tetkikler sonucunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konuldu.

VÜCUDUNDAN KENE ÇIKARDI

Hastanın öyküsünde; 5-6 gün önce vücudundan kene çıkardığı ve kan tahlilinde lökosit ve trombosit düşüklüğü görüldüğü öğrenildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ön tanısı ile Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarına tetkik gönderildi. Tetkik sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tanısı konan hastaya antiviral tedavi başlandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Sırmatel’in girişimleri sonucunda hasta, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Bayar ile görüşülerek plazma tedavisi için Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.  Tedavi sonucunda hasta sağlığına kavuştu.