Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLULU İTFAİYECİ BOZKURT’U GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

BOLULU İTFAİYECİ BOZKURT’U GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI
Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta 7 gündür aralıksız devam eden arama-kurtarma çalışmalarına destek veren Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli 3 kişilik ekip, Bolu’ya döndü. Kahraman itfaiyecileri Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, aileleri ve mesai arkadaşları karşıladı.


Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketi sonrası büyük kayıplarının yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine giderek, arama-kurtarma çalışmalarına destek veren ve yüzlerce kişinin güvenli bölgeye tahliyesini sağlayan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Bolu’ya döndü.  Ekipte görev yapan itfaiye erleri Sercan Subay, Suat Göltekin ve Bahattin Küpeliğlu, Karaçayır Mahallesi’ndeki İtfaiye Müdürlüğü’nde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, mesai arkadaşları ve aileleri tarafından karşılandı. İtfaiye erleri, ailelerine ve mesai arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi.

“ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN”

Karşılama töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 kahraman itfaiyeciye Bolu halkı adına teşekkür ederek, “Çok teşekkür ediyoruz Bolu halkı adına, Türk milleti adına. Çok büyük gayretlerinizin olduğunu biliyorum. 60 civarında arama-kurtarma çalışmasına katılmışsınız. Allah razı olsun sizlerden.” dedi. Başkan Özcan daha sonra bölgedeki gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

İtfaiye erlerinden Sercan Subay, AFAD yetkililerinden aldıkları bilgiye göre 100-120 civarında kayıp olduğunu, bu rakamın daha da artabileceğini söyledi. Konuşurken gözyaşlarına hâkim olamayan Subay, “Bozkurt tamamen sele kapılmış. Çok kötü durumda.  AFAD’da görev yapan arkadaşlarımız 100-120 kayın olduğunu söylüyorlar. Bu rakam daha da artabilirmiş. Çünkü çok kayıp var. Yani biz çocuklarımıza sarılabiliyoruz ama belki orada mezarı bile olmayacak çok kişi var.” diye konuştu. Bölgede yaşadıklarından da bahseden Subay, “Perşembe gece 11 gibi hareket ettik. Giderken yollar çok kötüydü. Sabah bölgeye vardığımızda anlatılmayacak kadar çok kötü bir durumla karşılaştık. İnsanlar şoktaydı. Herkes yardım bekliyordu. Kurtarma- tahliye çalışması yaparken, oradaki insanlar anlatıyor; ‘sele kapılarak çığlıklar içinde gittiler’ diyor. Yani biz bunları yaşamadan, sadece anlatılanlarla yıprandık. Bir de oradakileri düşünün… Zor, çok zor… Elimizden geleni yaptık, gücümüz yettiğince… Bozkurt zor durumda” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler