Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'DAN FİLMLERE KONU OLACAK ACIKLI BİR HİKAYE

BOLU'DAN FİLMLERE KONU OLACAK ACIKLI BİR HİKAYE
  1996 yılında Azerbaycan Onkoloji Hastanesinde baş hemşire olarak görev yaparken İstanbul’a eğitim amacıyla gelen Şezgiye Piriyova isimli kadının inanılmaz hikayesi Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Bölümü terapi ekibinin Karacağaç’ta ki evini ziyareti sırasında ortaya çıktı.

ÖZEL HABER : CANER GÜNGÖR

Bundan 22 yıl önce ülkesi Azerbaycan’dan İstanbul’a eğitim için gönderilen  1947 doğumlu Şezgiye Piriyova burada kendisine aşık olan uzun yol şoförü Bolulu Recep Erçetin’den sonra tamamen değişmiş. Zorla Türkiye’de Recep Erçetin tarafından alıkonulduğunu iddia eden  Şezgiye Piriyova 22 yıl boyunca ailesi ile bir kere bile görüşememiş.

Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine bağlı görev yapan terapi ekibinin  Şezgiye Piriyova’nın Karacağaç’ta yaşadığı evi ziyareti sırasında başından geçenleri anlatması ile ortaya çıkan ilginç hikaye 1996 yılında başlıyor.

Şezgiye Piriyova yaşadıklarını şu şekilde anlattı;

“Azerbaycan’da Onkoloji hastanesinde görev yaparken beni eğitim için İstanbul’a gönderdiler. Türkiye’de beni hastanede uzun yol şoförü olan Recep Erçetin görmüş. Bana aşık olmuş. Peşimi bırakmadı. Sonra beni İstanbul Küçükköy’de bir eve kaçırıp kapattı. Burada 3 yıl boyunca yaşadım ve beni kimseyle görüştürmedi. Bana o zaman bekar olduğunu söylemişti. Meğer evliymiş. Beni Bolu’da Karacağaç köyünde eşinin yanına kuma olarak getirdi. Burada yaşarken Recep bey hayatını kaybetti ve ben maddi imkansızlıklar yüzünden ailemede ulaşamadım. Şu an burada 2 kuma aynı çatı altında yaşıyoruz”

NE AZERBAYCAN NEDE TÜRK VATANDAŞI

Şezgiye Piriyova 1992 – 2000 yılları arasından Azerbaycan’ın Avrupa Birliğine girebilmesi için nüfus sayımı yapıldığı sırada Azerbaycan’da bulunamadığı için Azerbaycan vatandaşlığından çıkartılmış. Türkiye vatandaşıda olamamasından dolayı şu an adeta yok görünen  Şezgiye Piriyova hastane ve resmi kurumlarda hiçbir işlem yaptıramıyor.

BELEDİYENİN TERAPİ EKİBİ AİLESİNE ULAŞTI

Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine bağlı görev yapan terapi ekibinin yaşlıları evleri ziyareti sırasında buldukları  Şezgiye Piriyova’nın  yaşadığı dramı duymalarının ardından ailesine ulaşmak için hemen çalışmaya başladılar. Şezgiye Piriyova’nın anlattıklarından yola Betül Demirel, Başak Özlem Doğan ve Elif Özcan’dan oluşan terapi ekibi Facebook üzerinden Şezgiye Piriyova’nın yeğenlerine ulaşıp mesaj attı. Onlarda kendi telefon numaralarını gönderdi ve Şezgiye Piriyova 22 yıl sonra Azerbaycan’da hayatta kalan yeğenleri ile telefonla görüştü.

Şezgiye Piriyova’nın yeğenlerinin maddi imkanı olmadığından Türkiye’ye gelemiyor. Şezgiye Piriyova’nın da vatansız olarak görülmesinden dolayı Azerbaycan’a gidemiyor.

Şimdi Bolu Belediyesi Şezgiye Piriyova’ya vatandaşlık kazandırıp ailesine kavuşabilmesi için girişimlere başladı.