Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DAN ANKARA’YA YÜRÜYECEKLER

BOLU’DAN ANKARA’YA YÜRÜYECEKLER
Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası, Bolu Belediyesinde işçilere yönelik sendika değiştirme iddiası ve 97 işçinin iş akdine son verilmesini protesto etmek amacıyla “Emek Ve Adalet Yürüyüşü” düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak sendikadan yapılan duyuruda, Bolu Belediyesi’nde iş akdine son verilen işçiler özelinde başlatılan yürüyüşün, CHP ve HDP’li belediyelerde HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası üyesi emekçilere yönelik baskı ve tehditlere karşı da bir uyarı niteliği taşıdığı ifade edildi.

Yürüyüş öncesinde HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 11 Haziran saat: 12.00’de Bolu Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapacak ve Bolu’dan Ankara’ya başlatacakları “Emek ve Adalet Yürüyüşü” hakkında kamuoyunu bilgilendirecek. Basın açıklamasının ardından Bolu Belediyesi önünden başlayacak 196 kilometrelik yürüyüş, 22 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Merkezi önünde tamamlanacak.

Yürüyüşe, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HİZMET-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu Belediyesi’nde iş akdine son verilen 97 işçi ve ailelerinin yanı sıra, Antalya Büyükşehir, İzmit Belediyesi, Çanakkale/Bayramiç ve İzmir/Menderes belediyelerinde işten çıkarılan işçilerin iş akdini fesheden diğer belediyelerden binlerce işçi katılacağı bilgisi verildi.