Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA YENİ GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI BELİRLENDİ

BOLU’DA  YENİ GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI BELİRLENDİ
Bolu Valiliği tarafından Polis Sorumluluk Bölgesinde yer alan Meydan, Cadde ve Sokak isimlerindeki değişiklikler nedeniyle 2023 yılında toplantı, gösteri yürüyüşü, afiş ve pankart asılabilecek yerlerle ilgili güzergahlar ile afiş ve pankart asılacak yerler belirlendiğini duyurulurdu.

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Valiliği, 2023 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahı yerleri ile afiş ve pankart asılacak yerleri açıkladı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, Temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının özgür bir ortamda Anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması gerektiği ifade edildi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi belirtilen açıklamada; “İlimiz sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, toplantı alanı, dağılma güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak yerler, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca Valilik Makamının 12/01/2023 gün ve 24235 sayılı onayı ile uygun görülmüş olup; söz konusu alanlarla ilgili bilgiler aşağıya çıkarılmıştır.

İlan olunan bu karar ve tedbirlere uymayan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, müşkülat gösteren veya riayet etmeyenler hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun ilgili maddeleri ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 42. maddesi uygulanacaktır.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. ve 26. maddeleri gereğince tespit ve ilan olunur” denildi.

BOLU MERKEZ 1 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: İhsaniye Mahallesi- 19 Mayıs Sokak-Atatürk Stadyumu yanı.

Yürüyüş Güzergâhı: Konuralp Caddesi-Stadyum Caddesi-Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi.

Miting (Açık Hava Toplantısı) Alanı: Demokrasi (Belediye) Meydanı veya Bankalar Meydanı.

Kapama Noktaları ve Dağılım istikameti: Konuralp Caddesi ve İzzet Baysal Caddesi Miting Alanının Batısı Kapama Noktası, Dere Sokak, İsmet Paşa Caddesi, İzzet Baysal Caddesi, Taşhancılar Caddesi dağılma istikameti.

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak, bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak, gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır.

2 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: Köroğlu Mahallesi Gerede Caddesi-Uğur Mumcu Parkı ve Güney cephesi.

Yürüyüş Güzergâhı:  İzzet Baysal Caddesi.

Miting (Açık Hava Toplantısı) Alan: Demokrasi (Belediye) Meydanı veya Bankalar Meydanı.

Kapama Noktaları ve Dağılım istikameti: İzzet Baysal Caddesi Doğusu D-100 Karayolu İstikameti ve Gerede Caddesi ile Miting Alanı İzzet Baysal Caddesi Batısı Kapama Noktaları, Hisaraltı Sokak, Şehit Abdulkadir Sokak, Fevzi Paşa Caddesi, Şehit Muhtar Caddesi, Taşhancılar Caddesi, Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi.

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak, bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır.

3 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi girişi Güler 1 İş Hanı ile Cadde (Eski Becikoğlu) AVM arasında kalan alan.

Yürüyüş Güzergâhı: İzzet Baysal Caddesi (Doğu İstikameti)

Miting (Acık Hava Toplantısı) Alanı: Bankalar Meydanı veya Demokrasi (Belediye) Meydanı.

Kapama Noktaları ve Dağılım İstikameti: Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi Doğu İstikameti, PTT Caddesi kapama noktaları; Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi, İbni Sina Caddesi, Vaysal Sokak, Güzey Sokak, Börekçiler Sokak, Albay Sokak, Eflatun Sokak, Özek Sokak, Hitit Sokak, Ulaş Sokak, PTT Caddesi, Ferit Talay Caddesi, Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi.

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır.

4 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önü, Bankalar Meydanı ve Demokrasi (Belediye) Meydanı.

Yürüyüş Güzergâhı: İzzet Baysal Caddesi doğu ve batı istikameti.

Miting (Açık Hava Toplantısı) Alanı: Tabaklar Mahallesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önü, batısında kalan merdivenler, güneyinde Burger King Cafe ile havuzun çevresi arasında kalan alan ile Bankalar Meydanı ve Demokrasi (Belediye) Meydanı.

Kapama Noktaları ve Dağılım İstikameti: Atatürk Bulvarı Jandarma Kavşağı Kesişimi, İbni Sina Caddesi, Hastane Caddesi, Çavuşlar Sokak, Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi Doğu İstikameti, PTT Caddesi kapama noktaları; Atatürk Bulvarı, Hastane Caddesi, Çavuşlar Sokak Hürriyet Caddesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi, İbni Sina Caddesi, Vaysal Sokak, Güzey Sokak, Börekçiler Sokak, Albay Sokak, Eflatun Sokak, Özek Sokak, Hitit Sokak, Ulaş Sokak, PTT Caddesi, Ferit Talay Caddesi, Parti Sokak, İzzet Baysal Caddesi

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak, bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır.

5 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: İhsaniye Mahallesi Atatürk Stadyumu yanı veya Atatürk Bulvarı Tuser Apartmanı önü.

Yürüyüş Güzergâhı: Konuralp Caddesi, Atatürk Bulvarı.

Miting (Acık Hava Toplantısı) Alanı: Tabaklar Mahallesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi önünden havuzun bulunduğu alana kadar olan bölge.

Kapama Noktaları ve Dağılım İstikameti: Stadyum Caddesi Konuralp Caddesi Kesişimi, Atatürk Bulvarı Jandarma Kavşağı Kesişimi, İbni Sina Caddesi, Hastane Caddesi, Çavuşlar Sokak Kapama Noktaları, Atatürk Bulvarı, Muzaffer Işın Caddesi, İzzet Baysal Caddesi, Hastane Caddesi, Hürriyet Caddesi

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak, bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır.

6 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI

İlk Toplanma Alanı: Demokrasi (Belediye) Meydanı

Yürüyüş Güzergâhı: İzzet Baysal Caddesi, Süreyya Sokak, Taşhancılar Caddesi, Şehit Selen Caddesi, Murat Canbaş Caddesi.

Miting (Acık Hava Toplantısı) Alanı: Karaçayır Spor Salonu Yanı Miting Alanı

Kapama Noktaları ve Dağılım İstikameti: Hulusi Tüzmen Caddesi, Murat Canbaş Caddesi, Şehit Güven Keskin, Ali Rıza Tekemen Caddesi kapama noktaları; Hulusi Tüzmen Caddesi, Murat Canbaş Caddesi, Şehit Güven Keskin, Ali Rıza Tekemen Caddesi, Turna Sokak, Şehit Cemil Korkmaz Sokak, Karaçayır Parkı

Toplanma alanı, yürüyüş güzergahı ve miting alanında, müdahale gerektiren durumlarda mevcut şartlar göz önünde bulundurularak kapama yapılacak ve müdahalenin en isabetli olacağı yerden başlanarak, bağlantılı cadde ve sokaklar kullanılarak, gruplar parçalara ayrılarak dağılımları sağlanacaktır

İlan. Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 26. maddesi gereğince; düzenleme kurulunun bildirimi doğrultusunda; Bolu Valiliğinin ve Bolu Belediyesinin uygun göreceği yerlere asılır.

KARACASU BELDESİ

Toplanma Alanı: Kuzeyinde SUVEREN ailesine ait villa, güneyinde Orüs Lojmanları, doğusunda Star Mobilya Dekorasyonuna ait atölye, batısında Bolu Orman İşletmesi ve Karacasu Orman Deposu ile çevrili alandır.

Yürüyüş Güzergahı: İlk toplanma alanında Karacasu Caddesine takiben Mimar Sinan Sokağının güneyinde bulunan Tuna Sokak ile arasında bulunan boşluğa çelenk bırakılıp, bildiri ve afiş asıldıktan sonra aynı güzergahı takiben miting alanına intikal edilir
Etiketler: bolu haberler