Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA VAKA SAYISI %80 DÜŞTÜ

BOLU’DA VAKA SAYISI %80 DÜŞTÜ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, korona virüs vaka sayısının artmasının ardından uygulanan tedbir ve kısıtlamaların sonuç verdiğini ve Bolu’da yüzde 80 oranında azalma yaşandığını ifade etti. Vali Ümit; “Bir önceki aya göre pozitif vaka tespitimiz yüzde 80 oranında azaldı. Geçtiğimiz aya göre düşüşler var. Ama önceki aylardan gelen problemler dolayısıyla hala hastalık oranımız devam ediyor” dedi.

Alınan ek tedbirler ve kısıtlamaların ardından Bolu’da entübe, yoğun bakım hasta, hastaneye yatış oranı ve pozitif vakaların oranlarında düşüş olduğunu kaydeden Vali Ahmet Ümit, geçtiğimiz aya göre Bolu’da koronavirüs vakalarında yaşanan düşüşlerin vatandaşların tedbirlere uymasından kaynaklandığının vurguladı.

HABER: ASLI AKIŞ

Ülkemizde normalleşme sürecinin ardından artan korona virüs vakalarına karşı normalleşme öncesi tedbirleri geri dönülerek kafe, restoran ve eğlence yerleri tekrar kapatılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde ve Bolu’da hastane doluluk oranlarının artması nedeniyle de hafta sonu sokağa çıkma yasaklarına geri dönülmüştü. Sağlık Bakanlığı’na ait HES korona virüs yoğunluk haritasında alınan tedbirlerin ardından kırmızı alanların iyiden iyiye azaldığı görüldü. Öyle ki virüs yoğunluğunun zaten yüksek olduğu ilimiz ve ilçelerinde yeşil alanların artması dikkatlerden kaçmadı.

Bolu’da son haftalarda yaşanan vaka artışı ise tedbir ve kısıtlamalar sayesinde düşüşe geçti.

 Bolu Valisi Ahmet Ümit, alınan yeni tedbirlerin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da koronavirüs vakalarından düşüşlerin olduğunun altını çizdi.

“POZİTİF VAKA TESPİTİMİZ YÜZDE 80 ORANINDA AZALDI”

Vali Ümit, “Ülke genelinde güzel gelişmeler var. Aynı zamanda bizim ilimiz genelinde de güzel gelişmeler var. Entübe hastalarda yüzde 27’nin üzerinde, yoğun bakımdaki hastalarda 30’un üzerinde, hastaneye yatış oranlarında yüzde 40’ın üzerinde pozitif vakaların tespitinde yüzde 80’in üzerinde olumlu gelişmeler var. Bir önceki aya göre pozitif vaka tespitimiz yüzde 80 oranında azaldı. Geçtiğimiz aya göre ciddi düşüşler var. Ama önceki aylardan gelen problemler dolayısıyla hala hastalık oranımız devam ediyor. Kısacası tedbirler hayat kurtarıyor. Tedbirler bir tercih değil, bir zorunluluk. Tedbirlere tam olarak uymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ZORUNLU KILIYOR”

Aşının gelmesiyle birlikte daha rahat bir döneme gireceklerini fakat tedbirleri yine de elden bırakmamak gerektiğinin öneminden bahseden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Öğrendiğimiz kadarıyla aşıda önümüzdeki günlerde gelecek. Daha rahat bir döneme gireceğiz. Ama her koşulda tedbirlere tam olarak uymamız gerekiyor. Virüsten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bu virüsü hafife alan yorumlar duyabiliyoruz. Bu fiili bir gerçek. Bu virüs nedeniyle insanlarımızı kaybediyoruz. Daha fazla kayıp vermemek için tedbirlere tam anlamıyla uymamız gerekiyor. Bu virüsü ciddiye almamız için illa hasta olmamız gerekmiyor. İlla birilerini kaybetmemiz gerekmiyor. Ortada bir gerçek var bu gerçek tedbirleri zorunlu kılıyor” diye konuştu.

“BOLULU KARDEŞLERİME GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirlere Bolulu vatandaşların  uyduklarını ve alınan tedbirler konusunda Valilik olarak kendilerine destek gösterdiklerini de belirterek; “Ben Bolulu kardeşlerime gerçekten teşekkür ediyorum. Hemen hemen her konuda olduğu gibi bu hususta da bizi desteklediler. Her konuda bize desteklerini verdiler. Bir seferberlik ruhu içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Zaman zaman içimizden bazı şahıslar çıksa da bunlar olan şeyler. Genel olarak tedbirlere uyuyorlar. İnşallah 2020 yılında yaşadıklarımızı 2021 yılında yaşamayız” dedi. 

Etiketler: bolu haberler