Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA SİMİDE YÜZDE 33 ZAM GELDİ!

BOLU’DA SİMİDE YÜZDE 33 ZAM GELDİ!
Bolu’da 100 gramlık simidin fiyatı yüzde 33 artarak, 1.5 liradan 2 liraya yükseldi. Odadan gelen tarifeyi uygulamaya başladıklarını söyleyen simitçiler, maliyetlerin arttığını dile getirdi. Zamlı fiyat 27 Şubat Cumartesi gününden itibaren uygulanmaya başlandı.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu’da Sokak simidinin fiyatı 2 liraya yükseldi. Daha önce 1.5 liraya satılan 100 gramlık sokak simidi, yüzde 33 zamlandı. Simit üreticileri, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden gelen tarifeyle yeni fiyata geçtiklerini açıkladı.

Simit üreticileri geçen yıldan bu yana un fiyatlarında yüzde 50’yi aşkın, susam fiyatlarında ise yüzde 20-25 düzeyinde artış olduğunu belirtirken, elektrik, doğal gaz ve farklı kalemlerdeki giderlerinde de artış olduğunu ifade etti.

“UN, YAĞ, SUSAM FİYATLARI ARTTI”

Yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulunan Simit Dünyası yetkilisi Murat Gelturan, “Simide gelen zammın nedeni ham maddedeki artışlar. Her şey yüzde 100 hatta yüzde 300 arttı. Her ay un, yumurta, susam, yağ, un aşırı şekilde zamlandı. Gelen faturalar bir öncekinin üstünde oluyor” şeklinde konuştu.

Un ve susam fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla 2 katı olduğunun altını çizen Gelturan; “Geçen sene un 75-100 TL arasıydı şimdi 150 TL civarında daha da bekleniyor.  Tabi işçilik, doğal gaz, kese kağıdı, poşet ve elektriğe gelen zamlar birbirini etkiledi. Pandemi döneminde maske, eldiven bone kullanımı da arttı” ifadelerini kullandı.

“ZAMMI NORMAL KARŞILIYORUM”

Simit almaya gelen Ümit Erel, simide gelen zam oranının normal olduğunu ifade ederek; Simit fiyatlarını normal buluyorum. Un, yağ fiyatları 2 katı. Simit’e de 50 kuruş zam geldi.  Esnafta kendine göre haklı, esnafın yanında çalışan insanlar var. Onlarda geçimlerini mesleklerinden kazanıyorlar. Bu artış gayet normal” dedi.

Simide yapılan zammın ardından artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam gelmesi bekleniyor.