Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da okul servis ücretleri belli oldu

Bolu'da okul servis ücretleri belli oldu
Okullar 6 Eylül’de açılıyor. Öğrencilerde okul heyecanı başlarken aileler de servis arayışına başladı. Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Bolu’da servis ücretlerinin yıllık 0-5 kilometre için belli olduğunu ücretlerin gidiş ve dönüşü kapsadığını söyledi. Fırat, yükselen maliyetler nedeniyle fiyatlarda yüzde 30’luk artışa gitmek zorunda kaldıklarını da ifade etti.

Özel Haber: Aslı Akış

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için geri sayım sürerken okul servis ücret tarifelerinde yaşanabilecek karışıklıkların önüne geçebilmek adına Bolu’da yeni eğitim-öğretim döneminde uygulanacak yeni servis ücretini belirlendi. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde en çok mağdur olan sektörlerin başında servisler 20 aydır çalışmaya hazır beklerken, Merkez İlçe’de 150 servis aracı hizmet verecek.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, netleşen tarifler hakkında bilgiler vererek; “Türkiye genelinde okulların açılacağı artık kesinleşti. Servis ücretleri hakkında bir karmaşaya neden olmamak için servisçi arkadaşlarımızla toplandık. İlgili bir fiyat tespiti oluşturduk. Sabah-Akşam 0-5 km arası 310 TL, Sabah –Öğlen- Akşam 0-5km 360 TL, Etüt ve rehber personel taşıması da 80 TL olarak komisyon tarafından onaylandı. Milli Eğitim, Şoförler Odası ve Bolu Belediyemizden de rakamlar tespit edildi. Artan maliyetlerde göz önünde tutularak esnafımızı mağdur etmeden bu fiyatlarda mutabık kalındı.” diye konuştu.

“AŞISIZ SERVİS ŞOFÖRÜ OLMAYACAK”

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, servis araçlarının dezenfekte edildiğini aktaran Fırat; “Kovid-19 tedbirleri açısından aşı olmayan şoför arkadaşlarımızı çalıştırmamayı düşünüyoruz. Küresel bir salgın olduğu için tedbiri elden bırakmamamız lazım. Araçlarımızın her hafta dezenfekte işlemlerini kontrol ediyoruz ve kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Devletimizin almış olduğu ciddi tedbirler var. Tüm vatandaşlarımızın aşı olmasını canı gönülden talep ediyorum. Her yerde aşı stantları kurmuş vaziyette. Bu konuda Sağlık Müdürlüğümüze ve personeline çok teşekkür ediyorum. Canı gönülden çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

“KARDEŞ İNDİRİMİ YAPILMAKTA”

Orhan Fırat, servis ücretlerine yüzde 30’luk bir artış yapıldığını bunu sebebinin artam maliyetler olduğunu belirterek;  “2020 yılında pandemi sürecinde okullar açılmadığı için bir fiyat tespiti yapılmadı. 2019 yılından bugüne kadar yüzde 30’luk bir artış oldu servis fiyatlarında bu da yedek parça, lastik ve araç giderlerinden kaynaklanmakta. Arkadaşlarımızın her araçta 2 adet ücretsiz yolcu taşıma durumu söz konusu. Bunları da göz önünde bulundurarak eğer bir ailenin iki çocuğu aynı okula gidiyor ve aynı servisi kullanıyorsa yüzde 21 indirim yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“KOLTUK SAYISI KADAR YOLCU ALACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı önerileri doğrultusunda servis içerisinde alınan tedbirleri de aktaran Fırat; “Herkes maskesini takacak, hijyene dikkat edecek,  maskesiz olarak da araca bindirilmeyecek. Uymamız gereken kurallar var. Bir de araçlarımızda koltuk sayısı kadar yolcu alacağız. Ayakta kesinlikle yolcu olmayacak” dedi.

KORSAN TAŞIMACILIĞA DİKKAT!

Velilerin çocuğunu servise verirken korsan taşımacılığa dikkat çeken Fırat; “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla denetimlerimiz sık sık devam edecek. Kesinlikle korsan taşımacılığa mahal vermeyeceğiz.  İhbarları değerlendiriyoruz. Bu konuda da devletimizden, kolluk kuvvetlerimiz tarafından sıkı denetim olacağını şimdiden teyit ediyorum. Korsan taşımacılığın önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.