Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da koronavirüse yakalanan hemşireden aşı çağrısı

Bolu'da koronavirüse yakalanan hemşireden aşı çağrısı
Bolu'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve aşı olduğu için hastalığı hafif geçirdiğini belirten hemşire İsmail Hakkı Kaya, vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu.

Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Kaya'nın, rahatsızlanması üzerine gittiği hastanede yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı.

Aşı yaptırdığı için hastalığı hafif geçirdiği belirtilen ve tedavisine evinde devam edilen Kaya, cep telefonuyla video çekerek vatandaşları aşı olmaya davet etti.

İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya sayfalarında paylaşılan videoda, aşı sayesinde videoyu yoğun bakımda değil evinde çekebildiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Sizlere Kovid pozitif 10'uncu günümden sesleniyorum; çok şükür bu videoyu evimden çekebiliyorum. Yoğun bakımda oksijen desteği alarak sizlere sesleniyor da olabilirdim. Ancak bunun tek bir sebebi var; o da zamanı geldiğinde aşımı olmuş olmam. Geçmişte olduğu gibi bugünümüzde de salgın hastalıklardan aşıyla korunacağız. Gelin sizler de zamanınız geldiğinde aşınızı eksiksiz bir şekilde olun. Hem kendimizin hem toplumun sağlığı için hem de çocuklarımızın geleceği için aşılarımızı olalım. Aşı olalım, sağlıklı kalalım."