Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da kadın girişimciler ne kadar destek aldı?

Bolu'da kadın girişimciler ne kadar destek aldı?
KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, 2020 yılında KOSGEB' in desteklediği girişimcilerin yüzde 41.6 sini kadın girişimciler oluşturduğunu belirterek" 2020 yılında KOSGEB desteği ile isini kuran 81 kadın girişimcimize 1 Milyon 234 Bin 931 TL geri ödemesiz (hibe) desteği sağladık." dedi.
Haber: S.Sevgül Kaba 

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta " 2019 yılında Bolu'da ki Kobilere toplam 5 buçuk Milyon destek verirken ,2020 yılında bu rakamı ikiye katlayarak 11 Milyona çıkardık. Aynı zamanda 2020 yılında en çok faydalanılan destek programlarından biride İş Birliği Destek Programı oldu" dedi. Abdurrahman Usta, en çok faydalanılan programlardan biri olan Girişimcilik Destek Programında 2019 'da ikiye ayırdıklarını söyleyerek, " Girişimcilik Destek Programını imalat sanayi için İleri Girişimcilik Destek Programı , hizmet ve ticaret sektörü içinse Geleneksel Girişimcilik Destek Programı olarak ayırdık. Girişimcilik destek programı ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında 2020 yılında ilimizdeki 180 girişimcimize 2.967.000 TL destek ödemesi gerçekleştirildi" dedi.

2019 Yılında Uygulamalı Girişimcilik  Eğitimi Sanal Ortama Taşındı

Abdurrahman Usta , Girişimcilik eğitimlerinin sanal ortama taşındığını belirterek, 2019 yılında uygulamalı Girişimcilik eğitimlerini sanal ortama taşıdıklarını, kişiler kolay bir şekilde internet üzerinden e devlet şifreleri ile online eğitimlerini tamamlayabileceklerini ve aynı zamanda 2019'dan önce yüzyüze alınan eğitimler sonunda alınan belgenin  süresi 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle geçerlilik süresinin dolduğunu söyledi.

2020 yılında en çok faydalanılan destek programı İş Birliği Destek Programı oldu

Usta, "2020 yılında da iş birliği destek programından Bolu da çok büyük bir başvuru sayısı aldık.  Bu destek kapsamında Gerede'de iki tan deri işleme tesisi kuruldu.. Savunma sanayisine yönelik bir desteğimiz var. Bolu'da ve Türkiye'de ilk defa üretilecek bir tabanca parçası için proje yazıldı. İnşallah kısa zamanda üretime başlayacak.   İş Birliği Destek programı kapsamında 4  farklı projeye 2020 yılında 4.720.000 TL destek ödemesi yapıldı" dedi. 

2021 yılında Kobi gel destek programının çağrıya çıkmasını bekliyoruz.

Abdurrahman Usta , " 2021 yılında bizim dönemsel olarak çağrıya çıkarak başvurularını  aldığımız imalat sanayine yönelik Kobi Gel destek programımız var. 2021 yılında bunun çağrıya çıkmasını bekliyoruz. Kobi gel , 1 milyon üstü olan bir destek programıdır. Her zaman hali hazırda  açık bir program değildir. Programın  duyurusu yapılır  ve belirli bir aralıkta  başvurusu alınır. 2020 yılında bu alanda çok güzel bir başvuru sayısı yakaladık. " dedi.