Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA İPEK BÖCEĞİ KOZALARI ÇİÇEK AÇIYOR

BOLU’DA İPEK BÖCEĞİ KOZALARI ÇİÇEK AÇIYOR
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli Koza ile açılan ufuklar projesi kapsamında; Ovadüzü Köyü Bolu Genç Romanlar Derneği İsmail Demir başkanlığında “İpekböceği Kozası İle Çiçekler Ve El Sanatları Eğitim Kursu Derneği” sosyal tesisinde başladı.

Kursu Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Müdür Yardımcısı Hasan Taş ve Ziraat Mühendisi Suna Eker yerinde ziyaret ederken, eğitici Meral Evcin Özdemir’den bilgi aldı.

Ziyaret hakkında görüşlerini belirten İl Müdürü İzzet Murat; “İlimiz ağırlıklı olarak Göynük ve Mudurnu ilçelerimizde ipek böceği üretimi gerçekleştirilmektedir. İpek yüzyıllardır değerini ve önemi kaybetmeyen özellikle tekstil sektörümüz başta olmak üzere birçok sektörde kullanılan önemli bir hammadde konumundadır.

Burada ipekböceği kozalarının farklı bir konu ve konsept ile farklı tasarımlara dönüşebileceği de görülmüştür. Koza üreticilerimiz ve kadın üreticilerimiz; çiçek yapımı, süs eşyası yapımı, el sanatları dallarında üretim yaparak aile ekonomilerine katkı sağlamanın yanında ülkemiz için de önemli bir katma değer sağlayacaklardır.

İnşallah buradaki amacımız Valiliğimiz himayesinde İl Müdürlüğümüz organizasyonunda hazırlan bir proje ile buradaki hedefimiz vatandaşlarımıza ipek böceği üretimini eğitimlerle öğretmek olacaktır.  Yine proje kapsamında burada dut bahçeleri kurmak, bu dutlardan beslenen ipek böceklerimize boş atıl odalarda binalarda beslenme evleri tesis etmek ve bu evlerden temin edilen ipek kozalarının öncelikle burada değerlendirilmesi yönünde olacaktır. 

Ham maddesini kendi üreten üreticilerimiz bu sayede mevcut gelir seviyelerini arttırmanın yanında alternatif bir üretim sahasına da kavuşacaktır” dedi. 

Etiketler: bolu haberler