Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'DA HARAM İSTANBUL'DA HELAL

BOLU'DA HARAM İSTANBUL'DA HELAL
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan alkol ruhsatı konusunda sert eleştirilerde bulundu. Bolu yerel basınına yaptığı açıklamada son noktayı koydu.

Haber- Melih Mermer

Başkan Tanju Özcan bugün sabah basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. AK Partili siyasilerin yoğun bir şekilde gündemde tuttuğu alkol ruhsatları konusu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özcan, “Eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde verilen alkol ruhsat sayısı bizim dönemimizde verilen sayıda bir kaç kat fazladır. Bolu turizm şehri olacak diyoruz bu bağlamda alkol ruhsatlarını ihtiyaca göre değerlendiriyoruz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Ak Parti döneminde binlerce alkol ruhsatı verdi, Konya ve Bursa Belediyeleri Ak Parti yönetiminde ve bizim 10 katımız alkol ruhsatı verildi. Alkol ruhsatını bu zamana kadar sadece 2 mekana verdik. Bir kaç uygun gördüğümüz mekana daha verip Bolu'nun ihtiyaçları doğrultusunda sonlandıracağız” dedi.

“BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR”

“Ne yazık ki alkol ruhsatı meselesini gündemden düşürmeyenler BOLU'DA ALKOLE HARAM İSTANBUL'DA HELAL DİYENLERDİR. Bu konuyu polemik malzemesi yapanlar hem kendileri alkol kullanıyorlar hem de bu konuyla siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de alkol satışı serbest. Alkol almak isteyen insanlar çoluk çocuğun gözü önünde, parklarda, sokak başlarında değil de, çocukların giremeyeceği kapalı mekanlarda alsın. Biz de bu konuda tedbirimizi alalım.”

“TÜRKİYE'DE ALKOL YASAKLANSIN”

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, alkol ruhsatı verilmesi konusunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a “Ben belediye başkanlığı boyunca kimseye alkol ruhsatı vermeyeceğim desin de herkes bir rahatlasın” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Özcan'da Fatih Metin'in bu çağrısına, “O'nun genel başkanı bizim sayın Cumhurbaşkanımız. Bir kararname çıkarsın Türkiye'de alkolü yasaklasın, sorunu toptan halledelim” şeklinde kinayeli cevap verdi.