Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA DA MUTASYONLU VİRÜSE RASTLANDI

BOLU’DA DA MUTASYONLU VİRÜSE RASTLANDI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte mutasyonlu virüs tespit edildiğini açıklayarak, “Mutasyon bizim ilimizde de var ama tamamen kontrol altında. Biz onları kesinlikte kontrol altında tutuyoruz” dedi. Vali Ümit, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma sürelerinin bir saat uzatıldığını söyledi.

Vali Ahmet Ümit,  1 Mart tarihinden itibaren koronavirüsle mücadelede yeni döneme ilişkin alınan tedbirleri görüşmek için Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında kaymakamlar, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Ümit başkanlığında 2.5 saat süren toplantıda koronavirüsle mücadelede alınması gereken önlemler görüşüldü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Ümit, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma sürelerinin bir saat uzatıldığını belirterek, “65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma yasağı vardı. Sabah saat 10.00 ile 13.00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız, saat 13.00’dan sonra da üç saat süreyle 20 yaş altı gençlerimiz serbest dolaşıyorlardı. 2 Mart tarihinden itibaren il genelinde 65 yaş üstü ile 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma süresini üç saatten dört saate çıkardık.” diye konuştu.

SÖMESTR TATİLİNDE GELENLER NEDENİYLE VAKALAR ARTTI

Sömestr tatilinde kente çok sayıda kişinin geldiğini vurgulayan Vali Ümit, şunları söyledi:

“İlimizin ulaşımın çok kolay olması nedeniyle sömestr tatilini de gerekçe göstererek bir çok misafirimizin olması gibi sebeplerle ilimiz genelinde vaka sayılarında bir artış oldu. “

BOLU’DA MUTASYONLU VİRÜS VAKASI VAR

Kentte mutasyonlu virüs taşıyan vakaların olduğunu kaydeden Vali Ümit, “Mutasyon bizim ilimizde de var ama tamamen kontrol altında. Uzmanların söylediğine göre mutasyon çok hızlı yayılıyor. Biz onları kesinlikte kontrol altında tutuyoruz. Her şüpheyi bize bildirebilirler. Biz onları anında kontrol etmek suretiyle pozitif olmaları durumunda gerekli tedbirleri alıyoruz. Mutasyonlu virüs bizde de var. “ dedi.

43 BİN 200 KİŞİ AŞILANDI

Kentte devam eden aşılama çalışmaları hakkında da bilgiler veren Vali Ümit, açıklamalarına şöyle devam etti:

“43 bin 200 vatandaşımızın aşısı tamamlandı. Sağlık Bakanlığı ilk etapta kentimize 60 bin kişiyi hedef olarak belirledi. 60 bin kişiden 43 bin 200’ine ulaşmış durumdayız. Aşılamaya çok hızlı devam ediyoruz. 180 noktada aşılama ekiplerimiz var. Ayrıca 45 tane de seyyar ekibimiz var. “