Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA COVİD-19 KATLANARAK ARTIYOR MU?

BOLU’DA COVİD-19 KATLANARAK ARTIYOR MU?
Bolu’da COVID- 19 vakalarının son günlerde artması nedeniyle Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritası kırmızı renge boyandı. Geçtiğimiz aylarda düşük riski gösteren mavi renkte olan harita, Kasım ayında kırmızı renge büründü.


HABER: Aslı Akış

Korona virüs vakaları son günlerde artış gösterirken ilimizdeki  vaka artışı Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına da yansıdı ve koronavirüs yoğunluk haritası kırmızıya büründü. Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 223 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısı 414 bin 278’e çıktı. 89 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle beraber can kaybı 11 bin 507’ye yükseldi. Vaka artışının yaşandığı Bolu'da yoğun bakımdaki doluluk kritik seviyeye ulaştı.

RENKLERİN ANLAMI

Kırmızı: Vakanın durumu ciddi ve hastanede.

Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.

Mor: Vaka evde izleniyor.

Yeşil: Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikâyeti olmayan, evde izole edilen vaka.

“TEDBİRLERE UYARAK MÜCADELEYE GÜÇ VERİN”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından verilere ilişkin yaptığı paylaşımda tespit edilen yeni hasta sayısının 3 binden fazla olduğuna dikkati çekerek, “Ağır hasta sayımız da kayıplarımız da artıyor. Virüs yükünü düşüren en önemli araç maske. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin. Normalde çözüm Maske, Sosyal Mesafe. Sizce, kurallara uymak ve hayatın düzenini normaline yakın tutmak mı daha iyi, hayata sınır koymak mı? Tercihimizi gözden geçirelim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kentte koronavirüs tedbirleri kapsamında, polis araçlarından yapılan anonslarla da vatandaşlar maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılıyor.

Etiketler: bolu haberler