Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA 296 BİN 500 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI

BOLU’DA 296 BİN 500 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Bolu genelinde 22 Nisan-1 Ekim dönemini kapsayan sulama sezonunda 126 bin 390 dekar dekar tarım arazisinin sulandığını bildirdi.

Haber: Aslı Akış

DSİ'den yapılan açıklamada, gerçekleştirilen yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam edildiği belirtildi.

Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesiyle iletim kayıplarının minimum seviyeye indirildiği ifade edilen açıklamada, yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda yüzde 65 su tasarrufu sağlandığı kaydedildi.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

88 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI

Bu kapsamda Bolu’da ise 2019 yılı sulama sezonunda Bolu ve ilçelerde toplam 126 bin 390 dekar tarım arazisi sulandı.126 bin 390 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 88 milyon lira katkı sağlandı.