Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU VALİSİNE DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ ZİYARETİ

BOLU VALİSİNE DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ ZİYARETİ
Dünya Gümrük Günü münasebetiyle, Bolu Gümrük Müdürlüğü yetkilileri Bolu Valisi Ahmet Ümit’e ziyaret gerçekleştirdi.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Bolu Gümrük Müdürü Mahmut Berkli, Müdür Yardımcısı Halil Yalçın ve Gümrük Memuru Feride Yılmaz katıldılar.

Gümrük Teşkilatı’na verdiği destek ve önemden dolayı Bolu Valisine teşekkür ederek, çalışma alanları ile yaptıkları iş ve işlemler hakkında bilgiler veren Bolu Gümrük Müdürü Mahmut Berkli, “Bolu’da 2020 yılında 131.280.000 $ ihracat, 21.420.000 $ ithalat yapılırken 735.000 TL. Gümrük Vergisi, 15.853.000 TL. KDV tahsil edildi. Bu yıl kutladığımız “26 Ocak Dünya Gümrük Günü”nün teması “Tedarik Zincirlerindeki Canlanma, Yenilenme ve Dayanıklılığın Güçlenmesindeki Gümrükler” dedi.

“HER DEVLETİN KENDİNE ÖZGÜ ÜRÜNLERİ, DEĞERLERİ VE ÜRETİM ÇEŞİTLERİ VARDIR”

Gümrük teşkilatının çalışmalarının önemine değinen Bolu Valisi, “Her devletin kendine özgü ürünleri, değerleri ve üretim çeşitleri vardır. Devletlerarası rekabet, üretim ve çeşitliliği getiriyor. Her toplum ürettiği ürünleri başka toplumlara satarak, başka toplumların ürettiklerinden ihtiyacı olanı beğendiğini alarak hem faydalanmak hem de faydalandırmak ister. Bu da çağımızda ekonominin en önemli paradigmasını oluşturmaktadır. Bütün bunlar Gümrüklerimizde organize edilir. Gümrük denilince; “kontrol, izin ve vergi” aklımıza gelir. Gümrüklerimizde gelen ürünler kontrol ediliyor, uygunsa izin veriliyor ve aynı zamanda vergilendiriliyor” diye konuştu.

“MÜMKÜN OLDUĞUNCA YERLİ VE MİLLİ MAMÛL ÜRÜNLERİ TERCİH EDELİM”

Bir ülkenin gelişebilmesi ve büyüyebilmesi için ihracatının artırması gerektiğini belirten Bolu Valisi, “İhracat bir ülkenin gelişmişliğinde ve ekonomik seviyesinin belirlenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemiz bu anlamda çok hızlı bir şekilde büyüyor ve her geçen gün daha da gelişiyor. Türkiye 2000 yılında 27 milyar 774 milyon 906 bin $ ihracat, 54 milyar 502 milyon 821 bin $ ithalat yaparken 2020 yılında 169,5 milyar $ ihracat, 194 milyar $ ithalat yapar hale gelmiştir. Son 17 yıl içinde ihracatın ithalatı karşılama oranları % 50’lerden % 90’lara kadar geldi. Türkiye’nin dış ticaretteki gücünün ve dinamizminin artmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplum olarak mümkün olduğunca yerli ve milli mamûl ürünleri tercih edelim. Ama mümkün olduğunca ihracat yapalım, ithalatı azaltalım.

“GURUR VE ONUR DUYDUĞUMUZ BİR ÜLKEMİZ, DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ VE TARİHİMİZ VAR”

Her boyutuyla üyesi olmaktan, mensubu olmaktan, vatandaşı olmaktan, bir hizmetlisi olmaktan, çalışanı olmaktan son derece büyük iftihar, gurur ve onur duyduğumuz bir ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve tarihimiz var.

“EKONOMİYİ VE ÜRETİMİ AYAKTA TUTMAK İÇİN TEDARİK VE ÜRETİM ZİNCİRİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK”

Bildiğiniz gibi 2020 yılının Mart ayından itibaren tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan salgın diye bir gerçek var. Bu süreçte ekonomiyi ve üretimi ayakta tutmak için tedarik ve üretim zincirinden asla taviz vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu vesileyle salgının başladığı günden beri bizimle diyalog içinde olan ve üretimin devam etmesini sağlayan iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımıza da alınan tedbirlerin benimsenmesinde ve uyulmasında gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.

“GÜMRÜK BİRİMLERİMİZ ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYOR”   

Salgına rağmen İlimizin ihracatı ithalatından çok fazla. İhracatımızı daha da yükseltmemiz lazım. Bunun için de gümrüğün iş ve işlemlerini kolaylaştıracak tedbirleri aramak, ihraç edilen ürünlerin artırılması için üreticilerimizin teşvik edilmesi ve üreticilerin gümrükteki işlerinin kolaylaştırılması gerekiyor. Bir devletin gücünün ölçüm yollarından birisi de ekonomidir. Bunda da Gümrük birimlerimiz çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Gümrük Müdürlüğü hem ithalatta hem de ihracatta çok ciddi görevler yapıyor. Dünya Gümrük Günü vesilesiyle ülke ekonomisinin önemli paradigmalarından biri olan ihracat ve ithalat işlemlerinin ilimizde etkin ve hızlı şekilde yürütülmesine yaptıkları katkılarından dolayı tüm gümrük çalışanlarımıza teşekkür eder, başarılar diler, sağlık ve afiyetler temenni ederim” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler