Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Valiliğinden yüz yüze eğitim açıklaması

Bolu Valiliğinden yüz yüze eğitim açıklaması
Türkiye genelindeki il valilikleri okulların açılmasına ilişkin açıklama yayınlarken Bolu Valiliğinden de açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında" 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar çerçevesinde her ilimiz içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Türkiye'nin 81 ilin valilikleri yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Bolu Valiliğinden gelen açıklamaya göre  "1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar çerçevesinde her ilimiz içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır"  ifadeleri kullanıldı. Valilik yaptığı açıklamada " İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat 2021 tarih ve 3246 Sayılı Genelgesiyle,
 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıp paylaşılıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmiştir.
1 Mart günü yapılacak Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemelerin de 4 ayrı risk seviyesine göre belirleneceği beklenildiğinden;
1 Mart 2021 Pazartesi günü,mevcut uygulamaya 
(15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8.ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı olarak açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin sürdürülmesine ) devam edilecek ve 1 mart günü Kabinede alınacak kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir." denildi.