Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU VALİLİĞİNDEN KEDİLERİN ÖLÜ BULUNMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

BOLU VALİLİĞİNDEN KEDİLERİN ÖLÜ BULUNMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bolu Valiliği bacakları kopmuş halde ölü bulunan kedilere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezinde 26-27 Ekim ve 03-05 Kasım tarihlerindeki kedi ölümleriyle ilgili yerel ve ulusal haber sitelerinde yapılan "kedi cinayetleri" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin araştırma yaptığı aktarılan açıklamada,  incelenen güvelik kamera kayıtlarında 4 sokak köpeği tarafından kovalanan kedinin ölü bulunduğu yerde köpeklerin saldırısının tespit edildiği ve görüntülerde başka bir canlıya rastlanmadığı aktarıldı.

Bolu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğünce 3 kedinin üzerinde yapılan incelemede, herhangi bir kesici alet izine de rastlanmadığına dikkati çekilen açıklamada; "Kopma bölgesinde muntazam olmayan bir doku bütünlüğünün bozulmasının olduğu, ayaklarda düzensiz yırtıklar ve zedelenme olduğu, karın bölgesinde diş izleri olduğu tespit edilerek rapor düzenlenmiştir. Bazı kedilerde ise başka hayvanlara ait salyaların olduğu veteriner hekimler tarafından değerlendirilmiş, 2 ölen kedi detaylı inceleme için Ankara iline gönderilmiştir." İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, sokak köpekleriyle ilgili gerekli önlemlerin alınması yönünde Belediye Başkanlığına talimat verildiği vurgulanarak, olayların tamamıyla ilgili kapsamlı tahkikatın devam ettiği kaydedildi.