Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU TÜRK MUSİKİSİ FASIL TOPLULUĞUNDAN YİNE BİR İLK

BOLU TÜRK MUSİKİSİ FASIL TOPLULUĞUNDAN YİNE BİR İLK
Çalışmalarını yedi yıldan bu yana Bolu Belediyesi himayesinde Ressam Mehmet Yücetürk Kültür Merkezinde sürdüren Bolu Türk Musikisi Fasıl Topluluğu yine bir ilki gerçekleştirdi.


Şef Orman Yük Müh –Udi Rıfat Günen ve Genel Koordinatör Gazeteci Yazar Erol Yıldızın yaptığı koro, Pandemi günlerinde ‘’ hayat eve sığar’’ sloganını nasıl hayata geçiririz diye düşündüler ve İnternet üzerinden bir canlı yayın konseri yapmaya karar verdiler.

Koro üyelerinin evlerinde çektikleri şarkılardan, türkülerden pop ve fantezi eserlerden oluşan şarkı videolarını bir konser haline getirerek Facebook Canlı Yayın Platformu üzerinden Bayramın 1. Ve 2. Günü ayrı ayrı olmak üzere Farklı repertuvarlardan oluşan iki konser halinde yayımladılar.

Türk Musikisinden Bestekar, güftekar ve Adana, Trabzon, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Yalova  gibi Türkiye’nin bir çok yerinden Koro şefi ve koro üyeleri tarafından izlenen konser büyük beğeni topladı.

Türkiye’de ilk kez bir koro tarafından gerçekleştiren bu konser serisi hem hayatın nasıl eve sığdırdığını gösterdi hem de Bolumuzu övgü ile adından bahsettirdi. Her iki konserde, Facebook sosyal Paylaşım Platformunda Bolu Belediyesi Türk Musikisi Fasıl Topluluğu sayfasından izlenebilir.