Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU TRAFİĞİNE DRONE DESTEKLİ DENETİM!

BOLU TRAFİĞİNE DRONE DESTEKLİ DENETİM!
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerince araç sürücüleri ile motosiklet sürücülere yönelik drone destekli uygulama yapıldı. Farklı illerden Bolu’ya gelen araç sürücülerine ise yayalara öncelik vermemesinden kaynaklı ekiplerce cezai işlem uygulandı.

Haber: Aslı Akış-Oğuzhan Eke

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geçtiğimiz günlerde “Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla kampanya başlatılmıştı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince Anıt Park kavşağı üzerinde yapılan uygulamada çok sayıda araç denetlendi. Denetimde emniyet kemeri uygulamasının yanı sıra muayenesi olmayan, araç sürerken telefon kullanan, sürücü belgesi bulunmayan, yaya geçitlerinde yol vermeyen sürücüler ile motosiklet sürücüleri ve bazı şirketlere ait kuryeler durduruldu. Kurallara uymayan ve eksik evrakı olan sürücülere ceza uygulandı.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ DENETLENDİ

Motosiklet kazalarının önüne geçebilmek amacıyla kapsamlı denetimlerde icra edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince hem motosikletlerin karıştığı ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçmek hem de suça karışmış ya da çalıntı motosikletlerin yakalanması amacıyla eş zamanlı denetim yapıldı.

Motosiklet sürücüleri durdurularak sürücü belgesi, kask kullanımı kontrolleri yapıldı. Motosikletlerin çalıntı olması, sahte ve ikiz plaka kullanılması ihtimaline karşı sorgulamalar gerçekleştirildi.

YAYALARA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜLERE CEZA

Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimde trafikte yaya önceliği kuralına uymayarak kuralı ihlal eden araç sürücüleri de göz hapsindeydi. Bu sebepten Valilik kavşağında bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçen bir vatandaşa yol vermeyen sürücü ceza yemekten kurtulamadı. Uygulama esnasında ise farklı il plakalı araç sürücülerinin yayalara ilk geçiş hakkını verme zorunluluğu kuralına uymadığı görüldü.

Ekipler tarafından trafik denetimleri ve bilgilendirmelerin devam edeceği belirtildi.
Etiketler: bolu haberler