Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU TARIMINDA 2022-2023 DÖNEMİ KURSLARI BAŞLIYOR

BOLU TARIMINDA 2022-2023 DÖNEMİ KURSLARI BAŞLIYOR
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Tarımsal Nüfus Gençleşiyor (TNG) eğitimlerinin 2022-2023 dönemi kursları başlıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu Tarım İl Müdürü İzzet Murat; “Bakanlığımızın kırsaldan kente göçü önlemek, ülke genelinde artan gıda hammaddesi ihtiyacını karşılamak ve ülkemiz ekonomisini kalkındırmak amacı ile yaptığı faaliyetlerden biri olan eğitim seferberliği kapsamında talepler ve program dahilinde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte üreticilerimize yönelik yenilikçi kurslar açılmaktadır. Bu bağlamda açılması planlanan 2022-2023 dönemi kurslarımızdan üretici ve üretici adaylarımızın maksimum düzeyde faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Üreten Bolu’muzun Üreten Üretici ve üretici adaylarına hayırlı olsun” dedi.

Aşağıda isimleri bulunan kursların İl Müdürlüğü toplantı salonu ve Merkez köylerde açılması planlanmaktadır. Kursların açılabilmesi için en az 15 kişilik talep oluşması gerekmekle birlikte, kurslara başvurular toplu bir şekilde tek bir dilekçeyle de yapılabilmektedir. Başvurular için gerekli bilgileri içeren form ekte yer almaktadır.

Kursların Aralık ayı başına kadar açılması planlanmaktadır.

Açılması Planlanan Kurslar

NO

KONU

SAAT

Kurs Sayısı

1

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

72

1

2

Bitki Zararlılarıyla Mücadele

84

3

3

İyi Tarım Uygulamaları

84

1

4

Buğdaygil Yem Bitkileri Yetiştiriciliği

88

1

5

Süt Sığırı Yetiştiriciliği

80

2

 

Etiketler: bolu haberler