Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU SMMMO’DA AÇILIŞ TÖRENİ

BOLU SMMMO’DA AÇILIŞ TÖRENİ
Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Hizmet binası için açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen açılış törenine, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu da katıldı.


Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda düzenlenen açılış törenine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan yaptı. Ceylan konuşmasında oda faaliyetlerinden bahsetti. Ceylan şöyle konuştu; “3568 sayılı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunu ile mesleğimiz yasal statüsüne kavuşmuştur. Yasanın kabulü ile meslektaşlarımız ruhsatlarını almışlardır. Meslek kurslarını alan meslektaşlarımızla birlikte 7 Nisan 1990 tarihinde Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasını kurduk. Kuruluştan bugüne 29 yıl geçti. Düzce’nin il olması ile birlikte Düzce bölgesindeki meslektaşlarımız yeni oda oluşturarak, Düzce odasına dahil olmuşlardır. Şu anda Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı 338 meslek mensubu bulunmaktadır. Bu meslektaşlarımızın 162'si kendi bürolarında, 176’sı da bağımlı olarak çalışmaktadır. 3568 sayılı yasamızın 5a bendinde belirtilen lisans ve lisansüstü mezun olanlar temel eğitim staj merkezi bünyesinde sınava girerek başarılı olanlar serbest muhasebeci yanında, yüksek lisans mezunları iki yıl, lisans mezunları üç yıl staj yapmak durumundadırlar. Sınavdan başarılı olduktan sonra serbest muhasebeci ve mali müşavir olmaya hak kazanacaklar. Şu ana kadar sınav kazanıp stajına devam eden 31 stajyerimiz, stajını tamamlayıp sınava giren 23 stajyerimiz bulunmaktadır. Ayrıca, mesleğimizi devam ettiren 69 arkadaşımız staj başvurma sınavına girmektedir. Mesleğimizde eğitim çok önemlidir. Dünyadaki sermaye hareketliliklerinin değişiklikleri, dalgalanmaları gelişmekte olan ülkeleri çok etkilemektedir. Ülkemiz de bu dalgalanmalardan ve değişimlerden etkilenmektedir. Bu etkileşim nedeniyle vergi kanunlarında sık sık değişiklikler olmaktadır. Bu değişikliklere meslektaşlarımızı hazırlamak için çok sık eğitim çalışmaları yapmak zorundayız.”

Ceylan’ın ardından TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan konuşmasını yaptı. Arıkan, şunları söyledi; “Bugün bir güzelliğe daha hep birlikte imza atıyoruz. Her yerde eğitim diye söylüyoruz. Yakında zorunlu eğitimler başlıyor. Yıllardır bu eğitimleri yapıyoruz. Zorunlu eğitimlerde bu salonlar bize lazım oluyor. Bizim odalarımızı bazen diğer odalarla kıyaslıyorlar. Tabipler Odasında eğitim almak istiyorsanız 15 bin TL’yi basarsınız, Antalya’ya tıp kongresine gidersiniz. Baroların böyle bir eğitim ihtiyaçları yok. Bizim mevzuatımız çok güncel. Nispi aidat ve benzeri konularda, bizim odalarımıza çok haksızlık yapılıyor. Zaman zaman bu konuda meslek mensuplarımızdan yeterli destek alamıyoruz. Tabipler Odası aidatlarının 500 TL olduğu yerde bizim aidatımızın 50 bin TL olması lazım.”

Açılışta bir konuşma da TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu yaptı. Kartaloğlu, “30 yıllık süreç içinde biz çok büyük bir aile olduk. Büyük bir aile haline geldik. 77 mali müşavirler odası ve 8 yeminli mali müşavirler odası yaklaşık 120 bin meslek mensubu, yine yaklaşık 20 bin meslek mensubu adayımız var. 140 bin kişiden oluşan çok büyük bir aileyiz. Ekonominin makro hedeflerinin gerçekleşmesinde çok önemli çok ciddi rol oynamaktayız. Elbette sorunlarımız var, çok hızlı değişen bir ekonomik alanda, teknolojik dönüşümde faaliyet gösteriyoruz. Eğitimlerimiz sürekli devam ediyor. Bu nedenle bu binaların bizim kurumsal yapımız ve mesleki gelişimimiz açısından çok değerli. Eğitimlere de 2020’den itibaren bu odalarımızda devam edeceğiz.” diye konuştu.

Açılış töreninde son konuşmayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptı. Özcan şöyle konuştu; “Bugün odamızın güzel bir hizmet binasına kavuştuğunu görüyoruz. Açılışı bugüne nasip oldu. Binamızın tüm serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize ve Bolu’muza hayırlı olmasını diliyorum. Burası sadece serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin bir merkezi değil aynı zamanda bir eğitim merkezi. Eğitime ne kadar önem verildiğini görüyorum, yasal bir zorunluluk da var. Çok şanssız bir dönemdeyiz. Ben yaklaşık 8 yıl milletvekilliği yaptım. Milletvekili olduğumuz dönemde bile mevzuatı takip edemez hale gelmiştik. Bir de yeni sistemle KHK’lar gündeme gelince artık mevzuatı takip etmenin ne kadar zor olduğunu gayet iyi biliyorum. Yakın dönemde odaların nispi aidatlarının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin ne kadar sıkıntıya yol açtığını da birebir takip ediyorum. Bu niye yapıldı anlamak bile mümkün değil.

Konuşmaların ardından plaket takdimi ile devam eden açılış töreni, kurdele kesilmesi ve kokteyl ile sona erdi.