Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ROTARY KULÜBÜNDEN ZİYARETLER

BOLU ROTARY KULÜBÜNDEN ZİYARETLER
Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk ve eşi Gülce Bolu Rotary Kulübü ziyareti kapsamında basın mensuplarıyla buluştu.

Rotary' nin insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek, dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla kurulan bir sivil toplum örgütü olduğundan bahseden Öztürk, Dünya'da ve Türkiye'de Rotary tarihinden de kısaca bahsetti.

1905 yılında kurulan ve bugün 1.4 milyon üyesi ile 200'den fazla ülkede etkin olan Rotary'nin Türkiye'de 1955 yılında faaliyetlerine başladığını belirten Emre Öztürk, sosyal sorumluluk projelerinden örnekler vererek konuşmasına devam etti.

Özellikle pandemi döneminde devlet hastanelerine Covid mücadelesi kapsamında 50'den fazla ventilatör bağışı yaptıklarını, kadın kooperatiflerine yönelik gıda üretim tesisleri kurduklarını,  Antalya'daki yangınlarda zarar gören 100'den fazla aileye keçi ve arı kovanı bağışında bulunduklarını, ilimizde yapılan Runtalya koşusundan elde ettikleri gelir ile 100 adet akülü tekerlekli sandalye, 200 adet akıllı baston hibe ettiklerini anlatan Rotary Federasyon Başkanı Emre Öztürk, Türkiye'de 28 tane adında Rotary geçen okulları olduğunu bu okulların tamamının Rotaryenler tarafından yapılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandığını, bununla birlikte her sene 1000 civarında öğrenciye burs verdiklerini ve liderlik programları ile binlerce öğrenciye vizyon kazandırmak amaçlı eğitimler verdiklerinden bahsetti.

Rotary'nin Türkiye'de yeterince tanınmadığını ve hatta yanlış algıların olduğunu söyleyen Emre Öztürk, Rotary’nin ne olduğundan çok ne olmadığını anlatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Rotary' nin gizli bir dernek olmadığını, toplantıların tüm misafirlere açık olduğunu, herkesin üye olabileceğini, zenginler kulübü olmadıklarını, her gelir seviyesinden üyelerinin olduğunu, kökü dışarda bir yapılanma değil bilakis tüm Rotary Kulüplerinin dernekler masasında kayıtlı, İçişleri Bakanlığı denetiminde yasal dernekler olduğunu, bir Amerikan derneği olmadıklarını, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduklarını özellikle vurguladı.

Rotary 2430 Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk ve Bolu Rotary Kulüp üyeleri Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Bolu Bağışçılar Vakfı ziyaretleri gerçekleştirerek Rotary 2430 Bölge ve ilimiz özelinde Bolu Rotary Kulüp hizmetleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Etiketler: bolu haberler