Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Rotary Kulübü 15. ROFİFE Kent Jürisini Oluşturdu

Bolu Rotary Kulübü 15. ROFİFE Kent Jürisini Oluşturdu
Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali (ROFİFE) kısa film yarışması başladı.
ROFİFE’nin ülkemizin önemli kısa film fesivalleri arasında yer aldığını belirten Bolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aydın Biçer şu bilgileri verdi:

“ TC Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Rotary 2430.Bölge ‘nin kültür ve sanata anlamlı katkılar verdiği “Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali (ROFİFE)” için film başvuruları başladı. “ www.rofife.org “ sitesinde tüm yarışma detaylarının yer aldığı bu etkinlik, mesleğe yeni atılacak olan film yönetmenlerini desteklemek amacındadır. Festival çerçevesinde, Kısa Film Günleri ile filmlerin izleyicilerle buluşturulması, Atölye Çalışmaları ile sinemaya ilgi duyan kişilerin kısa süre ile özel konulara odaklı eğitimleri de gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl 15.si düzenlenen kısa film yarışması "Kurmaca, Deneysel, Belgesel, Animasyon Filmi" olmak üzere 4 kategoride yapılacaktır.

Filmlerin değerlendirmesi için jüri oluşturan Bolu Rotary Kulübü, yurt içi ve yurtdışından 16 Rotary kulübünden birisi olarak önemli bir görevi üstlendi. Bolu kent jürisi, sinemaya gönül vermiş amatörlerden, akademisyenlerden, rotaryenlerden ve profesyonellerden oluşmakta olup yarışma kriterlerine uyan tüm filmleri değerlendirecektir. 

Bilindiği gibi 14. ROFİFE Ödül Töreni ve Galası, Mart-2022’de Bolu Rotary Kulübü tarafından Bolu’da yapılmıştı. 15.ROFİFE Ödül Töreni ve Galası, Samsun Rotary Kulübü tarafından 27-30 Nisan 2023’ te Samsun’da gerçekleştirilecektir. 
Tüm sinema severleri ve kısa filme gönül verenleri, bu festivale davet ediyoruz. “