Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ROCK FESTİVALİNDE COŞACAK

BOLU ROCK FESTİVALİNDE COŞACAK
Türk rock müziğinin gelecek vadeden gruplarından Kum ve Met Sefer 27 Mayıs Cuma günü Bolu'da sahne alacak.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da başlayacak Rock konserinde Met Sefer ve Kum grubu Boluluları parçalarıyla doyasıya eğlendirecek.

MET SEFER VE KUM SAHNE ALACAK

Met Sefer kimdir?

Sakarya, Ferizli ilçesinde hayata geldi. 2001 yılında Bolu’ya taşındı. 2009'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rock Topluluğunun düzenlediği etkinliklerde müzik hayatına başladı. O dönemde kurulan ve uzun süre devam eden grupları “Kadraj” ile Bolu’da ismini duyurdu. 2017 yılında ilk teklisi “Anahtar” adlı parçayı müzikseverlerin beğenisine sundu. Tam not alan şarkısının ardından 2020 yılının sonlarına doğru Ces Prodüksiyon ile yayınladığı “Zor” ve “Bana Ait Değildin” şarkıları ile Apple Müzik Türkiye Rock listesinde haftalarca 3 numarada yer aldı. Alternatif tarzı ve eğlenceli sahne performansı olan sanatçı halen Bolu’da yaşamakta ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümün’de öğrenimine devam etmektedir.

Kum kimdir?

2016 yılında Diyarbakır'da kurulan Kum alternatif  ve deneysel rock müzik yapmaktadır.  Birçok kurumsal ve lokal sahnede aktif sahne alan Kum, 2019  yılının sonunda İstanbul'da iki single kaydı yaparak ilk kez kendi şarkılarını yayınlamaya başladı. Daha sonraki süreçte  beste çalışmalarını sürdüren grup iki single ve klip  yayınlayarak konser vermeye devam etmiştir. Grup vokalde İbrahim Kumlu, gitarda Eray Akıncı, bas gitarda Avni Okay, klavyede Mustafa Suphi Atalay, Davulda İbrahim Atalay ile kayıt çalışmalarına ve sahneye devam etmektedir.