Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU PROTOKOLÜ VE HALK BAYRAMLAŞTI

BOLU PROTOKOLÜ VE HALK BAYRAMLAŞTI
Bolu Valiliğince Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramın ilk gününde Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde bayramlaşma programı düzenlendi. Törene il protokolünün yanı sıra Bolulu vatandaşlar da ilgi gösterdi.


Haber: Aslı Akış

Bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, siyasi parti il başkanları, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindeki ilimiz protokolü düzenlenen bayramlaşma programına gelenleri karşılayarak onlarla tek tek bayramlaştılar. Bayramlaşmada birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşılması temennisinde bulunuldu.

“BAYRAMIN HUZUR VE MUTLULUĞUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Bayramlaşma sonrasında bir konuşma yapan Bolu Vali Ahmet Ümit, gerek Bolu'da gerekse de tüm İslam coğrafyasında bir aydır sosyolojik bir eğitimden geçildiğini belirterek, “Hep birlikte aynı kıbleye yönelmenin, aynı sofrada buluşmanın, birbirimize daha fazla hoşgörüyle davranmanın, birlik ve beraberlik duygularını en yükseğe çıkarmanın, sevgi ve saygının en üst noktaya ulaştırmak için gayret edildiği günleri yaşadık. ilimizde, ilçelerimizde, bütün köylerimizde, ülkemizde ve gönül coğrafyamızda koskocaman bir aile olarak bu günün huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Her zaman ifade etmeye çalıştığım gibi yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara rağmen çevremizdeki ateş çemberinin ortasında bir huzur adası olarak ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde bugünlere ve yarınlara ulaşmasına vesile olan, bu konuda gayret eden, bu memlekete bayrağımıza ve milletimize hizmet eden herkese gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAYRAMLAR, SEVGİNİN, SAYGININ, BERABER OLMANIN VAKTİ”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, bayramların sevginin ve saygının vakti olduğunu vurgulayarak; “Ramazan ayı sadece oruç tutmak değil, dolayısıyla aç kalmaktan ibaret değil. Bunun aslı sabretmekten geliyor. Sabır aslında insan olmanın bir gereksinimi. Her şeye sabretmek, tevekkül etmek bizim hem dinimizde hem de olmazsa olma kişisel özelliklerimizde var. Dolayısıyla o günleri geçirdik. Sabrettik, rabbim bugün bizi bayrama da ulaştırdı. Bizi bayrama ulaştıran rabbimize şükrediyoruz. Bayramlar, sevginin, saygının, beraber olmanın vakti” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN BAYRAMINI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bu medeniyeti büyük yapan şeylerden bir tanesinin o medeniyete ait değerler olduğunu ifade ederek; “İslam coğrafyasında Müslüman devletler o iki bayramı kutlarlar. Bu bizim hayat hikâyemizde medeniyet yolculuğumuzda aslında diğer milletler arasındaki farkı da gösterir. 30 Ramazan’ı bitirdik. Bakın Ramazan ayı sadece oruç tutmaktan ibaret değildi. Bu coğrafyanın düşünce enleri erenleri, o millet arasındaki yardımlaşmayı, birisine el uzatmayı, kardeşlik hukukunu yaşadı. Rabbim bu milleti nice bayramlara eriştirsin diyorum. Burada bulunan kıymetli kişileri, hane halklarını, Bolu halkımızı, milletimizin ve ümmetimizin mübarek Ramazan bayramını yürekten kutluyorum. Rabbim, milletimize dirlik beraberlik versin. Bu milleti millet yapan o medeniyet kollarımızla beraber iyi bir şekilde gidelim. Biz milletimizin sağduyusuna, ferasetine, gönlü kalbi geniş o anlayışına yürekten inanıyoruz. Ben bu vesile ile milletimizin ve Bolu halkının Ramazan bayramını kutluyorum” diye konuştu.

“İNŞALLAH ÜLKEMİZ İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ BAYRAMLAR DAHA GÜZELLİKLER GETİRİR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önümüzdeki bayramların daha güzellik getirmesi temennisinde bulunarak; “İnşallah ülkemiz için önümüzdeki bayramlar daha güzellikler getirir. İnşallah mutluluk, huzur içerisinde daha güzel günlere ulaşırız. Sizlere de yoğun katılımınızdan dolayı saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Program, İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından sona erdi.