Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU PLATFORMU’NDAN DÜNYA ÇAPINDA İKİ PROJE

BOLU PLATFORMU’NDAN DÜNYA ÇAPINDA İKİ PROJE
Bolu’yu doğal ve beşeri güzellikleri ile tanıtarak “marka şehir” yapmak için proje geliştiren Bolu Platformu, aynı zamanda UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı” üyeliği ve “Türkiye Aşçılar Başşehri” unvanını almak için çalışmalara başladı.

Bolu Platformu Turizm Kurulu tarafından Bolu’yu doğal, beşeri ve tarihi ile Türkiye ve dünya ölçeğinde tanıtarak “marka şehir” yapmak için proje geliştirildi.

Bolu’nun UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı” üyeliği için çalışmalara başlayan Bolu Platformu, aşçılık kültürü ve Bolu’da üretilen ürünleri yaratıcılık ile birleştirerek tanıma imkânı sunmak, uluslararası etkinlikler yapmak ve Bolu’nun “Türkiye Aşçılar Başşehri” unvanını almak için de başka bir projenin hazırlıklarını yapıyor.

Bolu Platformu tarafından önümüzdeki günlerde söz konusu iki proje için üst düzey görüşmeler gerçekleşeceği bildirildi.

VALİLİK, BELEDİYE VE KURUMLAR İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

Konutla ilgili Bolu Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Türk mutfağında ve aşçılıkta ülkemizi uluslararası üst düzey temsil eden ve bu proje fikrini sunan Prof. Dr. Sn. Arif Bilgin ile Akademisyen Şef Sn. Aydın Demir’e ve çalışmalarımıza katkılarından dolayı Bolu Gastronomi Derneği ile Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Proje olgunlaştıktan sonra Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü, BAİBÜ ve Bolu Ticaret Odası gibi kurumlarımızı bilgilendirerek, birlikte çalışma önerisi ile destek istenecek” ifadelerine yer verildi.

Etiketler: bolu haberler