Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU PATATESİNDE HASAT DEVAM EDİYOR

BOLU PATATESİNDE HASAT DEVAM EDİYOR
Bolu çiftçisinin gözbebeği adıyla, tadıyla fark yaratan patateste 2022 hasat dönemi devam ediyor.

Çampınar ve Hıdırşeyhler köyünde hasat yapan üreticileri ziyaret eden İl Müdürü İzzet Murat üreticilerle hasbihal ederken kolaylıklar diledi. 25 dekar alanda gerçekleştirilen hasattaki ürünler kalitesi, yapısı ve verimi ile göz doldurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat;

“Bolu çiftçisinin ve Bolu’muzun olmazsa olmazı patatesimizde hasat dönemi devam ediyor. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bütün gıdaların olduğu gibi patatesin de stratejik bir değeri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Üreticilerimiz açısından bir tohumla başlayan umut yolculuğunun, verilen emeklerin karşılığını alma zamanı gelmiştir. Tarladan toplanan ürünler tüketiciye sunulmak üzere hazırlanmaktadır. Buradaki temel gayemiz gerek üreticimiz gerekse tüketicimizi memnuniyetidir. Üreten Bolu’muzun Üreten çiftçilerinin hasadı bereketli ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Ekilen cinslere ve ekim zamanına bağlı olarak hasat zamanı değişkenlik göstermekle beraber Bolu patatesinde hasat mevsimi hava koşullarına bağlı olarak devam etmektedir. Üreticilerimiz ekilen tohumluğun cinsine bağlı yaklaşık 2-4 ton dekardan verim elde edebilmektedir. 

Etiketler: bolu haberler