Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU OTOGARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

BOLU OTOGARI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
Ramazan ayında sakin bir dönem yaşayan Bolu Otogarı, bayram günlerinin yaklaşmasıyla hareketlenmeye başladı. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise vatandaşların güvenli yola çıkmaları ve olası kazaların en aza indirilmesi amacıyla denetim gerçekleştirdi.


Haber: Aslı Akış

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Bolu Otogarı'nda yoğunluk yaşandı. 9 günlük tatil öncesi günde birçok araç otogara giriş çıkış yaparken, otobüs firmaları yoğunluk nedeniyle ek seferleri de sıklaştırdı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili, bir hafta önce biletlerin yüzde 80'i tükendi, bayrama sayılı günler kala tüm seferler dolduğu için otobüs firmaları tarafından ek seferler konuldu. Öte yandan Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, bayram tatili öncesinde Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve Bolu Otogarında denetimlerini arttırdı. Denetimlerde sürücüleri dikkatli yolculuk yapmaları konusunda uyaran ekipler, otobüsteki yolculara emniyet kemerlerini takarak yolculuklarına devam etme uyarasında bulundu.

Bolu il emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler yaklaşan ramazan bayramı nedeniyle yoğunlaşan otobüs seferleriyle ilgili denetim yaptı. Ekipler, otogar içerisinde ve çıkışında düzenlenen uygulama noktasında şehirlerarası otobüsleri durdurdu, hem yolculara hem de sürücülere emniyet kemeri uyarısında bulundu. Ayrıca otobüs sürücülerinin yanı sıra otobüsle seyahat edecek yolculara da trafik kurallarına uymaları konusunda ikazlar yaptı.

“BAYRAMDA DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Otogar’da denetimler gerçekleştiren Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Aslı, yola çıkmak üzere olan firmalara ait otobüslere binerek özellikle otobüs kazalarında yolcuların neler yaşadıklarını anlattı.

Aslı,  “Denetimlerimiz başlamış bulunmakta. Şehrimizin çeşitli noktaları ile özellikle terminalde yoğun bir şekilde denetimlerimiz var. Uygulamalarımızda Otobüs şoförlerine yolcuların emniyet kemerlerini takması hususunu, kendilerinin daha dikkatli duyarlı bir şekilde araç kullanmaları gerektiğini, uykusuz yorgun bir şekilde trafiğe çıkmamaları gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca bayram boyunca yol güvenliği kapsamında da önlemlerimiz devam edecek.

İçişleri Bakanlığından gelen genelgeye esas olarak uygulamalarımız tedbirlerimiz devam ediyor. Malum bayramlarda ölümlü kaza sayıları artmakta. Onun için bu kazaların önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelgeye istinaden uygulamalarımız şehrin belirli kısımlarında hemen hemen D-100 karayolunun 20 metreye bir olan bölümlerinde ekiplerimiz uygulamalarını yapıyorlar. Emniyet kemeri, özellikle emniyet kemeri takma konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Kendilerini sevdiklerine, daha yakın, daha sıhhatli bir şekilde varmaları konusunda uyarıyoruz. Daha duyarlı bir şekilde arabaları kullanmaları gerektiğini söylüyoruz. Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramı’nı da kutluyor ve tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.