Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE ETTİ

BOLU ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE ETTİ
Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 yılı 3’ncü döneminin değerlendirildiği 4’ncü toplantısında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yardımcısı Halis Belen Bolu’da gerçekleşen orman yangınları hakkında bilgiler verdi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yardımcısı Halis Belen, son iki yıla bakıldığında en fazla bu yıl yangın yaşandığında dikkat çekerek, yangınlar ile mücadelede ciddi destekler gösterdiklerini ifade etti. Bolu’da 70 hektar alanın zarar gördüğüne işaret etti.

Belen, Bolu özelinde yangından zarar gören hektar miktarını da belirterek; “Bolu İlimizde bu yıl 18 orman yangını meydana gelmiş, 14 hektar alan zarar görmüştür. Bu miktar geçen yıl 36 adetti, 186 hektar. 10 yıl ortalamasına baktığımızda Bolu’da 30 adet orman yangını meydana gelmiş, ortalama 70 hektar alan zarar görmüştü.” dedi.

“ÜLKEMİZDE TARİHİNDEEN FAZLA ORMAN YANGINI BU YIL YAŞANDI”

Yaz döneminde pek çok farklı noktada aynı anda başlayan orman yangınlarını da anımsatan Belen; “Ülkemiz geneline baktığımızda bu yıl 2 bin 534 orman yangını meydana gelmiş ve 133 bin 780 hektar alan zarar görmüştür. 10 yıllık ortalamasına baktığınızda, 2 bin 631 adet yangın meydana gelmiştir. 30 bin 100 hektar alan zarar görmüştür. Son iki yıl içerisinde özellikle bu yıl ülkemizde tarihinde, bilinen kayıtlara göre, en fazla orman yangını yaşanmıştır. İlimizde gerekse de diğer illerde meydana gelen yangınlarda mülkü idareler başta olmak üzere bütün Devlet’imizin kamu kurum ve kuruluşları, Belediye itfaiyelerimizden çok ciddi destekler gördük.

BELEN, YANGINDA DESTEK OLAN TÜM KURULUŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Muğla’daki yangına, Genel Müdürümüzün talimatıyla bizzat ben de katılmıştım. Orada ülkemizin değişik yerlerinden, değişik kurum ve vatandaşlarının katılımını görünce insanın duygulanmaması mümkün değil. İnşallah bir daha bu afetleri yaşamayız. İlimizde de orman yangınlarıyla mücadelede de kurumumuza destek olan başta Sayın Valimiz, Belediye İtfaiye’miz, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler