Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU KONGRESİ NE ZAMAN?

BOLU KONGRESİ NE ZAMAN?
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, üyelik çalışmaları, kongre süreci ve AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen il başkanları toplantısı hakkında değerlendirmede bulundu.

Özel Haber: Aslı Akış

‘İnandığın Yolda Yürü’ sloganı ile ilçe kongrelerini Mart ayında başlatan AK Parti Bolu İl Başkanlığı, pandemi sürecince ertelediği ilçe kongrelerini tamamladı.  Pandemi nedeniyle ara verilen AK Parti kongreleri Eylül ayında yeniden yapılmaya başlandı. AK Parti 7.  Olağan İl kongresinin ilk olarak büyük şehirlerden başlayacağını ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay Bolu kongresi tarihiyle ilgili konuştu.

“BOLU’DA 4 BİN YENİ ÜYE AK PARTİ’YE KAYIT OLDU”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, üye çalışmalarına Ak Parti Bolu il teşkilatı olarak devam ettiklerini belirterek, vatandaşın derdiyle dertlendiklerini ve esnafın sorunlarını dinlediklerini söyledi. Doğanay; “Ak Parti teşkilatları olarak tüm kademelerimizle birlikte ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve aynı zamanda TBMM çalışmalarının olmadığı dönemlerde de milletvekillerimizle birlikte sahadayız. Öncelikle köylerimizden başlayarak merkeze doğru geliyoruz. Bunun sebebi milletin, çiftçimizin, vatandaşımızın aynı zamanda esnafımızın sorunlarını dinlemek. Bununla birlikte de Ak Parti’ye üye kampanyası noktasında bir çalışma yapıyoruz. Gururla söylüyorum ki şu an itibariyle Bolu’da 4 bin yeni üye Ak Parti’ye kayıt oldu. İnşallah bu sayıyı 6-7 bin bandına çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken milletimizle hasbihal ediyoruz. Dertleniyoruz, dertleşiyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLANTININ ANA GÜNDEM MADDESİ KONGRELER

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleşen il başkanları toplantısının ana gündem maddesinin kongreler olduğunun altını çizen Nurettin Doğanay;  “İl Başkanları toplantısında Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Bu süreç kongre süreçleri. Öncelikle ilçe kongreleri ve sonrasında il kongreleri ve geldiğimiz noktada ilçe kongrelerinin %80’ini yapmış Türkiye genelinde. Allah nasip ederse, bu ayın içinde 24’ü itibariyle de Malatya’dan başlamak kaydıyla da sanıyorum peşinden Elazığ ve önce böyle birkaç büyük illerle başlayarak il kongrelerimizi de yapacağız. Başlayacağız, devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SİYASİ ANLAYIŞ VE BARIŞIN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

5 yıldır il başkanlığı görevini yürüten Doğanay, siyasetin belirli ahlak kuralları çerçevesinde yapılmasına dikkat çekerek; “5 yılı aşkın bir süredir görevinin başında olan il başkanı olarak söylüyorum; eksiğimizle, fazlamızla 15 Temmuz öncesinden bugüne kadar ben ve arkadaşlarım o günlerde ne yaşandığını bilerek elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye çalışıyoruz.  Siyaseti belirli ahlak kuralları içerisinde yapmaya çalışan bir kardeşiniz olarak bunu söylüyorum. Çünkü buna da özellikle dikkat ediyorum. Çünkü bir şehirde siyasi anlayış ve siyasi barışında olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“BÖYLE BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE DE KESİNLİKLE OLMAM”

İl Başkanı Nurettin Doğanay, genel merkezin il kongresi için bir tarih vereceğini kaydederek; “Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Birbirimizle her zaman yüz yüze bakıyoruz. Böylesi bir süreçte genel merkez Bolu ölçeğinde il kongresi için bir tarih verecektir. Bu tarihinde çok uzak olduğunu düşünmüyorum. İlçe kongrelerimize başlarken, genel merkez bize ilçe kongrelerine başlayın talimatı verdi. Bizde onu yerine getirdik. Bundan sonraki süreçte ben görevi başında olan bir il başkanı olarak kalkıp, tekrardan ‘il başkanlığına adayım’ diye asla böyle bir şey söylemem ve böyle bir cümleyi kullanmam, böyle bir yaklaşım içerisinde de kesinlikle olmam” diye konuştu.

“KARAR CUMHURBAŞKANIMIZINDIR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini bizzat tanıdığını dile getiren Nurettin Doğanay; “Cumhurbaşkanımız, 5 yıldır görevinin başında olan bir il başkanı olarak şahsımı bizzat tanır. Genel merkez teşkilat başkanımız ve genel merkez yetkilileri tanır. Onların kullandığı ve kullanacağı tasarruf benim başımın üzerinde yeri vardır. Bu doğaldır. Çünkü bugün itibariyle Türkiye’de en eski il başkanlarından bir tanesiyim. 5 yıl bitti. Sonuç olarak genel merkezin talimatı neyse o yönde hareket ederim hiçbir şekilde gönlümün ve kalbimin köşesinde asla ve zinhar bir kırgınlık dahi olmaz. Bu konuda karar Cumhurbaşkanımızındır. Onun verdiği kararda benim başımın üzerinde yeri vardır. Bu konuda da bir çalışma yapmam” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN”

Doğanay, AK Parti Bolu İl Kongresinin yakın bir zamanda olacağına işaret ederek; “Benim görevim; İl başkanlığı görevini son güne kadar elimden gelen gayretle birlikte sürdürmektir. İlçe başkanlarımla istişare ederim. Tüm kademelerle birlikte istişaremi yaparım. Ona göre de bir karar alırım. Olması gereken de doğru olanı da budur. Ama kalkıp ta tekrar il başkanı olacağım diyerekten farklı bir şeylerin içerisine girmeyi de acizlik olarak kabul ederim.  Son güne kadar da buradaki görevimi sürdürürüm. Benim görevim bu görevi, eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için çaba sarf etmek. Bolu kongresi de yakındır, içiniz, gönlünüz rahat olsun. Yakın bir zamanda Bolu kongresi olacaktır” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler