Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU, KIBRISCIK VE ATAŞEHİR İLE “KARDEŞ ŞEHİR” OLACAK

BOLU, KIBRISCIK VE ATAŞEHİR İLE “KARDEŞ ŞEHİR” OLACAK
Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı birinci birleşimi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Başkanlığında Bolu Belediye Meclis Salonu’nda, gerçekleşti. Toplantıda, Kıbrıscık ve Ataşehir ilçe belediyeleri ile ‘Kardeş Şehir’ olması için Başkan Özcan’a protokol imzalama yetkisi verildi.

Haber: Aslı Akış

Toplantının ana gündem maddeleri görüşülerek Meclis Üyelerince karara bağlandığı Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Oturumu geçtiğimiz gün yapıldı. Gündemin 6.maddesi olan Birim müdürlüklerinden gelen konular arasında yer alan Belediye Başkanlığı ve Kıbrıscık Belediye Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı ve İstanbul ili Ataşehir Belediye Başkanlığı ile karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmek, ekonomik-ticari ve turizm alanlarında karşılıklı iyi ilişkilerin kurulabilmesi vb. amacıyla “Kardeş Şehir” olunabilmesi için protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü.

“NİYE BÖYLE BİR AYRIM YAPIYORSUNUZ?”

AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, konu ile ilgili görüşünü ifade ederek; “Türkiye’de kendi il belediyesi ile kardeş olmuş yer var mı? Diğer ilçelerimiz dururken sadece Kıbrıscık ile kardeş olmanın ne anlamı var? Biz zaten kardeşiz diğer şehirler ile. Niye Kıbrıscık ile böyle bir ayrım yapıyorsunuz anlamadım. Yanlış yapıyorsunuz” dedi.

“AYRIM YAPMIYORUZ”

Başkan Özcan ise; “Ayrım yapmıyoruz. Seben’den de benzer bir talep gelirse hazırız. Kardeşlik hukukumuzu güçlendirmeye çalışıyoruz. Kıbrıscık ile kardeş belediye olmamızın nesi yanlış?” şeklinde cevap verdi.

“KALABALIK BİR AİLE VE ÇOK KARDEŞİMİZ OLSUN İSTİYORUZ”     

Özcan, “Ataşehir belediyesi ile de karşılıklı olarak kardeş şehir için görüştük. Ataşehir Belediyesi çok rica ettiler. Bende meclise getiririm, meclis üyeleri kabul ederse tabi dedim. Ataşehir tabi bizden yaklaşık 4 kat daha büyük bir belediye. Konya büyükşehir ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Sonuçlandırırsak onu da getireceğiz. Kalabalık bir aile ve çok kardeşimiz olsun istiyoruz. İnşallah Ataşehir belediyesinin Bolumuza güzel bir park kazandırdığına da hep birlikte şahit olacağız” şeklinde konuştu.

 Daha sonra, Meclis toplantısında Ataşehir ve Bolu’nun da ilçesi olan Kıbrıscık Belediyeleri ile “Kardeş Şehir Protokolü” imzalanması meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylamada Ataşehir belediyesi oy birliği, Kıbrıscık Belediyesi ise oy çokluğu kararı ile protokol imzalanması kabul edildi.