Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU KART BÜROLARI MESAİ SONRASI DA AÇIK

BOLU KART BÜROLARI MESAİ SONRASI DA AÇIK
2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılının açılmasıyla birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim görmeye başlayan öğrencilerin toplu taşıma araçlarına binebilmek için kullanılan indirimli ‘Bolu Kart’ başvuruları başladı. İndirimli kartlardan almak isteyen onlarca öğrenci Bolu Kart Merkezi bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber: Aslı Akış

Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde de hareketlilik başladı. Üniversite eğitimini almak için şehre gelen öğrencilerin, okuldan sonraki ilk durağı Bolu Belediyesinin Aktaş Mahallesinde bulunan Bolu Kart Merkezi bürosu oldu. Bolu'da toplu taşıma hizmetinden yararlanmak isteyen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin yeni öğrencileri, indirimli öğrenci ulaşım kartı almak ve otobüs kartlarının vizesini yenilemek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bolu Kart Merkezi bürosu önünde bekleyen öğrenciler istenilen evrakları hazırlayıp indirimli kart çıkarmak için sıraya girdi. Bolu Kart Merkezi bürosu yetkilileri de, Bolu kart vize yenilemesi için ve gelen öğrencilere hizmet sunmak için yenileme işlemlerini gerçekleştirdi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle büroların mesai saati sonrasında da hizmet verdiği öğrenildi.  

Mesai bitiminden sonrada başvuru yapan öğrencilerin kart alabilmeleri için başvuru esnasında 1 adet vesikalık resim, yurtta kalanların yurtta kaldığına dair belge ya da yurt kimlik kartlarının güncel bandrole sahip olanları, konutta ikamet edenlerin ikametgâhlarının Bolu’da olduğuna dair belgelerini getirmeleri gerekmektedir.