Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU KALKINMA VE TANITMA VAKFI SPONSORLARINA TEŞEKKÜR YEMEĞİ

BOLU KALKINMA VE TANITMA VAKFI SPONSORLARINA TEŞEKKÜR YEMEĞİ
Bolu Valisi aynı zamanda Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Ümit tarafından, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfının her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Hoş Geldin ve Güle Güle Yemeği”ne sponsor olan firma sahiplerine teşekkür yemeği verildi. Yemekte Bolu’nun yetiştirdiği önemli değerlerden olan, Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Başkanı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi merhum Şerafettin Erbayram için Yasin-i Şerif okundu.


Haber: Aslı Akış

Hampton By Hilton Otelinde düzenlenen yemeğe; “Bolu Valisi aynı zamanda Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Ümit, Bolu Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Sabahattin Eratalar, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı “Üniversite Halk Kaynaşması Hoş Geldiniz Yemeği”ne katkı sağlayanlar katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından, her yıl ilimizde üniversite okuyan gençlerimize hoş geldin yemeği vererek bunu geleneksel hale getiren Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve

“Üniversite Halk Kaynaşma Yemeği”ne sponsor olan firma sahiplerine yemek düzenlendi. Teşekkür yemeğinde Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi merhum Şerafettin Erbayram için Yasin-i Şerif okundu, yemeğe katılan üyeler merhumla ilgili düşüncelerini ve anılarını anlattılar

“BOLU İNSANINA YARARLI OLABİLECEK KONULARI ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Düzenlenen yemek öncesinde bir konuşma yapan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar; “Üniversite halk kaynaşması adıyla Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfının okul açılışında “Hoş Geldiniz” mezuniyet törenine de “Güle Güle Yemeği” adıyla bize sponsorluk yapan, bu sponsorlukta birçok yardımları dokunan insanları vakıf olarak aldığımız yönetim kurulu kararıyla bir teşekkür edelim ve bu teşekkürle ilgili de bir yemeğimiz olsun istedik. Akşamki yemek böyle ortaya çıktı. Vakıf olarak, birçok işleri yapıyoruz ama biz her konuda yaptığımız iş ile ilgili bir takım şeylerin reklamını ya da propagandasını yapmıyoruz. Vakfın başkanı doğal olarak Bolu Valisi. Ama burada tüzük gereği, başkanı Vali. Vali ile beraber çalıştığımız süre içinde yönetim kurulu kararları ile ilgili Bolu’nun kalkınmasına yönelik, tanıtım ile ilgili konularda bir takım projelerimiz oldu, oluyor. Şu arada biraz iş yavaşladı. Bu projelerden geçmiş yıllarda, 7 tane projemizi MARKA’ya verdik, bu 7 projeden 5 tanesi oradan geçti. Bunun dışında yapılan çalışmalarda bir takım olaylar yine üst düzeydeki insanlarla girdiğimiz ilişkiler içinde istenilen düzeyde yerine geldi gelmeye de devam ediyor. Çalışmalar halen devam ediyor. Mart ayında yeni genel kurul yapılacak ve yeni yönetim oluşacak. O yönetimin sonunda ne çıkar? Ne gelir? Bilemiyorum. Alaaddin Bey, şu anda vakfın başkan yardımcısı, ben sekreterliğini yapıyorum. Vakfın bir takım işlerde hayata geçtiği tarihten bu yana kadar sekreterlik görevini yürütüyorum. Elimizden geldiği kadar Bolu insanına yararlı olabilecek, faydalı olabilecek bir takım yönetim kurulu vasıtasıyla bulup ortaya çıkarmaya çalışıyoruz yaptığımız iş bu.” şeklinde konuştu.

“VERDİĞİNİZ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, vakıf ve üniversiteye emeği geçenlere teşekkür ederek; “Halk ve kent ile bütünleşmiş üniversite sahibi olmak üniversitenin vatandaş içerisinde yer almasını sağlamak, vatandaşın rahatlıkla üniversite ile temas kurabilmesine bir zemin hazırlamak, üniversitenin çok daha etkin olmasını ve faydalı işler yapmasını sağlar. Geçmiş zamanlara kadar özellikle üniversite tamamen toplumdan kopuk halka alakası olamayan teorilerle uğraşan yapılardı. Son zamanlarda bütün üniversitelerimiz bu konuda yarışıyor. O da yetmez onlara bir zemin hazırlamak lazım. Öğrencilerimiz geldiklerinde bir tanışma yemeği, gönderirken bir veda, vefa yemeği yapabilmek mühim. Bunu sizler yaptınız. Bunu vakfımız planladı, düşündü. Ama sizler kendi imkânlarınızı gelirlerinizden ayırdınız buraya takdim ettiniz. Sizlerin ikramlarınızla öğrencilerimize ve katılımcılara yemek ikram etme imkanı buluyoruz. Hem üniversitenin açılışında hoş geldiniz derken hem de okulun kapanışında güle güle derken ya da üniversiteyi bitirmiş ayrılan öğrencilerimize bir vefa yemeği olarak sunuyoruz. Çok önemli bir jest bu da sizlerin sayesinde oldu ve oluyor. Katkılarınız dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Bu çocukların gittiği yerde her birisi bizim gönül elçimiz. Her birisi dünyanın ve Türkiye’nin değişik gelmiş insanlar. Aynı zamanda öğrencilerimiz bu memleketin değerlerini, güzelliklerini gittikleri yerlerde anlatması lazım. Böylesine güzel bir ilin reklamasyonunda hem de gerçek değerlerimizin tanıtılmasında ayrı ve müstesna bir yer taşır üniversite öğrencileri. Bu güzelliklere sizlerde kendi imkânlarınız ölçüsünde katkı sağladınız. Gerek vakfımıza gerek üniversitemize emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.