Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi
Bolu’da bir yıl önce geçirdiği inme sonucu konuşma güçlüğü oluşan kişi geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği inme sonucu konuşma güçlüğü ve sağ kolda güçsüzlük şikayeti ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine başvuran 58 yaşındaki Halil İbrahim Sarı, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Raşit Önal tarafından ameliyat edildi.


Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Raşit Önal

 gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuşan 58 yaşındaki Halil İbrahim Sarı’nın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Uzman Op. Dr. Raşit Önal hastanın durumu ile ilgili bilgiler verdi. Önal; “Karotis Arter (Boyun Şah Damarı) darlığı olan hasta ameliyata alınarak, şah damarı içinin temizlenmesi (karotis endarteraktomi) işlemi gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 dakika süren operasyon sonrasında hasta sorunsuz olarak kısa süreli yoğun bakımda takip edilip servise alındı ve üçüncü günde taburculuğu planlandı” şeklinde konuştu.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Gürdal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şah damarı içinin temizlenmesi (karotis endarteraktomi) işlemi hasta için hayati önem arz eden, ciddi bir ameliyattır. Hastamıza Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Raşit Önal tarafından yapılan işlem oldukça başarılı geçmiştir. Hastamız yaşadığı felçten sonra bu işlemle beraber normal hayatına dönebilecektir” dedi.

Gürdal ayrıca; “Hastanemiz Kalp Damar Cerrahi Kliniğimizde damar hastalıklarına yönelik her türlü ameliyat başarıyla gerçekleştirilmektedir. Erken teşhis için; risk grubunda olan, sigara içen, şeker hastalığı olan, kolesterol yüksekliği bulunan, yüksek tansiyon tanılı hastaların Karotis Arter (boyun şahdamarı) darlığı açısından kontrol amaçlı polikliniğimize başvurması yeterli olacaktır” ifadelerini kullandı.